Инструктори

Светла Иванова
Светлa Иванова – съосновател на Salt&Art, певица и писател, която практикува йога от 1992 г. и преподава от 2012-та. От дълги години популяризира йога у нас и няколкократно е канена като съдия на йога турнири. Тя е и почетен патрон на първото Европейско първенство по йога.
Записва за първи път мантри преведени и на български език, както и някои от най-въздействащите молитви, народни и поп песни с авторски текстове и релаксации в третия си албум „По пътя“.
Има издадени 5 двд-та за йога и сд-та с релаксации, които може да намерите в магазина ни.

Лице на Wnesstv– канал за спорт, здраве и красота.
Създател на проекта Тананикаща йога и автор на първата детска интерактивна „Вълшебна книжка“ 1 и 2 към него, карти с упражнения и дискове с вълшебни песнички за раздвижване.
Дългогодишен автор на сайта Edna.bg, в който води и колонка за йога. Преподавател по йога на студентите към НМА „Проф. Панчо Владигеров“ от 3 години и екипа на „Музейко“ от създаването му.
Съосновател на детска вокална група Сол Арт „Светлина“ заедно с Константин Кучев.

Завършила е:

 • Предучилищна педагогика (СУ)
 • Магистър по Музика в класа на Етиен Леви (НБУ)
 • Обучение на инструктори по йога за бъдещи майки към йога Алианс
 • Курс за преподаватели по йога за възстановяване след раждане
 • Йога мама и бебе
 • Курс за учители по йога за деца
 • Специализация към R.Y.E.(обучение за изследване на йога в образованието за деца)
 • Акредитиран курс към Българска Ащанга Йога Академия и Йога Алайънс за Европа  (RYT 200)
 • Задълбочен курс за преподаватели по въздушна йога
 • Курс за инструктори по хата йога
 • Обучение за лечение и самолечение с прана и др.


Практики на Светла Иванова в Salt&Art:

ВЪЗДУШНА ЙОГА

 

SALT ART YOGA

 

ЙОГА МАМА И БЕБЕ

 

ТАНАНИКАЩА ЙОГА

 

ВЪЗДУШНА ЙОГА ЗА ДЕЦА

 


Анастасия Манлихер
Анастасия Манлихер е дипломиран доктор по психо-соматика в Софийски Университет „Св. Климент Охридски“. Изучава психо-соматика още от бакалавърската степен на висшето си образование, откъдето получава знания по анатомия и физиология, психология, основи на психо-терапията, неврология, психиатрия, кинезиология. Докторската й дисертация е в сферата на психо-онкологията. От 14-годишна активно изучава йога и е сертифициран инструктор по хатха йога и йога на смеха. Изкарала е основния курс на Метода Силва и Silva Intuition System.

Практики на Анастасия Манлихер в Salt&Art:

ТЯЛОТО ЖАДУВА ЗА ПОЧИВКА

 

Катрин
Катрин се занимава с Хатха, Виняса, Ащанга йога, дихателни практики и медитации вече 5 г. и e сертифициран инструктор по Ащанга йога към Българската Ащанга Йога Академия.
В йога се влюбва от първия си дъх и я превръща в начин на живот, на възприемане на света - на себе си, и на другите. В практиките й се случва онази среща, онова сливане на тяло и душа, на теб със самия Теб. За нея йога е път, преживяване и приемане, един вечен процес на учене - и в личните й практики, и в тези, които води.

Освен че преподава йога, учи психология на развитието, занимава се с рейки и астрология. Педагог е и другата й страст са заниманията с деца. Работи в детски център по метода Монтесори и води часове по йога за родители и деца.

Практики на Катрин в Salt&Art:

СЕМЕЙНА ЙОГА ЗА РОДИТЕЛИ И ДЕЦА НАД 4 ГОДИНИ

 

ЙОГА ЗА НАЧИНАЕЩИ

 


Лили
За Лили йогата е хоби, страст и начин на презареждане. Има завидна практика зад гърба си. Посещава часовете на Людмил Дренски (въздушна йога), Светла Иванова (хатха, виняса и ащанга йога), воали, както и много други в последните 6 години и приема поканата от Светла да води собствени в Salt&Art. В свободното си време обича да се гмурка и пътешества. Може би затова с радост поема предизвикателството да се гмурне в поредното приключение. 
Има всички качества на добър йога инструктор по въздушна йога. Тя е прекрасен човек и добър съветник, на който може да се доверите не само на хамака, а и във всеки един избор.

Практики на Лили в Salt&Art:

ВЪЗДУШНА ЙОГА

Евгения Екатма
Срещата на Евгения с йога се случва преди 12 години, когато попада в клас по йога, воден от Станко Станков, ученик на Венцислав Евтимов. Потопена в света на опознаване системата тяло-ум-дух, тя започва да преподава комбинация от пилатес и йога, като с времето през годините стилът и на преподаване се надгражда през призмата на различни пракитки – нинджуцу, ба гуа, даоистка йога, хатха йога. Посещава различни семинари с квалифицирани йога преподаватели, които разширяват познанията ѝ в областта.

Завършила е специализиран курс за преподаватели по йога за деца – Rainbow Kids Yoga, както и обучение за хатха йога към Кайвалядамския ЙОГА и АЮРВЕДА институт в Индия. Преминала е обучение от квалифициран ароматерапевт по Френската школа в изкуството на Ароматерапия. Евгения вярва, че част от развитието на всеки човек е да разширява познанията на духа си. Така преди 8 години се запознава и със света на Рейки. Посветена (в трето ниво Рейки) тя служи и помага на себе си, и на хората около себе си, интегрирайки йога, енергийно лечение и етеричните масла в една холистична практика, която с нужните познания и положително намерение ни балансира на всички нива.
Завършила е курс по класически масаж. Както и обучение за работа с родители и бебета във вода. Участва в проект, обвързан с халотерапия-терапия със сол и флотация.

Практики на Евгения Екатма в Salt&Art
 
 

СОЛНА ИН ЙОГА

 
 

Анна-Мария
Анна-Мария практикува йога от 11 години. Преподава хатха и виняса, медитация и вътрешен баланс до ин йога и рейки практики. Завършила е НАРФИЗ „Кръстьо Сарафов“ и МИО. В момента учи phd по „Национална и регионална сигурност“. Занимава се и с доброволчество в различни социални проекти и е работила за групи за социално подпомагане и интегриране на бежанци.

 

Практики на Анна-Мария в Salt&Art
 

SLOW FLOW VINYASA

Ния Койчева
Обучението на Ния започва през 2010-та година по системата Сатянанда йога. Благодарение на тази традиция и учителите, с които се е среща, практиката й от чисто физическо изпълнение на асани се превръща в личностна философия и начин на живот.
През 2012-та година търсенията й я отвеждат за първи път в Индия, където се срещна с духовния си учител (Свами Ниранджан). След тази среща, усеща необходимост да задълбочи още повече познанията си и през 2013-та преминава курс на обучение по йога към Yoga Academy of North America.

Пътят й я отвежда и до Ащанга йога, която пък я учи на самодисциплина и й показва непознати до този момент сила и воля. С течение на времето, желанието й да споделя наученото с хората, я води и до още по-задълбочено обучение към Yoga Aliance за RYT-200 в системата на Шивананда, откриваща още един стил за нея.
Посветена е и във второ ниво рейки.
Ния е много благодарна за всичко и вярва, че не случайно се е докоснала до 3 традиции по своя път. Смята, че така е научила, че водят до една и съща истина - че йога е обединение на тялото, душата и ума.
Вярва, че общата ни цел е по-пълноценен, щастлив и хармоничен живот, затова насърчава всеки да намери своя път и своите учители, и да им се довери!

Практики на Ния Койчева в Salt&Art
 

ЙОГА И МЕДИТАЦИЯ

Нанси Найденова
През пролетта на 2013 година Нанси поема по пътя на йога и от тогава насам, йога за нея е начин на живот. Според Нанси, йога е дар за човека, тя е връзката и балансът между тялото, ума и духа. Истинската магия на йога не се намира в изпълнението на специални и сложни асани, а в способноста да трансформира живота на онези, които я практикуват с отдаденост и любов.

Именно любовта е връзката между йога и децата. Тази любов вдъхновява и Нанси, затова желанието й е да предава знанията си не само на възрастни, а и на деца, защото йога е един забавен начин за децата да развият важни умения в подкрепяща, неконкурентна среда.
Завършила е обучение по йога за преподаватели на деца, сертифицирано от Българска Йога Федерация. Според нея курсът е изключително професионален и трансформиращ, който адаптира йога практики в работата с деца. Нанси смята, че йога помага на децата да изградят меки умения и да разбират по-добре себе си и другите, създава увереност в собствените сили и изгражда механизми за управление на емоционалното, физическото и умственото състояние. Затова желанието й е да се развива в тази посока.
Вярва в стремежа да открием потенциално заложената ни жизнена сила и, че учението в йога е начинът за преоткриване на себе си, за да преодоляваме всички външни фактори и ежедневни грижи, да запазим състоянието на покой и да разкрием вътрешната си сила и чистота.

Практики на Нанси Найденова в Salt&Art
 

ЙОГА ЗА ДЕЦА (3-6 г.)

Сравнение на продукти
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Нашият онлайн магазин използва така наречените "Бисквитки". Научете повече за нашите политика за поверителност и политика за Бисквитки