Инструктори

Светла Иванова
Светлa Иванова – съосновател на Salt&Art, певица и писател, която практикува йога от 1992 г. и преподава от 2012-та. От дълги години популяризира йога у нас и няколкократно е канена като съдия на йога турнири. Тя е и почетен патрон на първото Европейско първенство по йога.
Записва за първи път мантри преведени и на български език, както и някои от най-въздействащите молитви, народни и поп песни с авторски текстове и релаксации в третия си албум „По пътя“.
Има издадени 5 двд-та за йога и сд-та с релаксации, които може да намерите в магазина ни.

Лице на Wnesstv– канал за спорт, здраве и красота.
Създател на проекта Тананикаща йога и автор на първата детска интерактивна „Вълшебна книжка“ 1 и 2 към него, карти с упражнения и дискове с вълшебни песнички за раздвижване.
Дългогодишен автор на сайта Edna.bg, в който води и колонка за йога. Преподавател по йога на студентите към НМА „Проф. Панчо Владигеров“ от 3 години и екипа на „Музейко“ от създаването му.
Съосновател на детска вокална група Сол Арт „Светлина“ заедно с Константин Кучев.

Завършила е:

 • Предучилищна педагогика (СУ)
 • Магистър по Музика в класа на Етиен Леви (НБУ)
 • Обучение на инструктори по йога за бъдещи майки към йога Алианс
 • Курс за преподаватели по йога за възстановяване след раждане
 • Йога мама и бебе
 • Курс за учители по йога за деца
 • Специализация към R.Y.E.(обучение за изследване на йога в образованието за деца)
 • Акредитиран курс към Българска Ащанга Йога Академия и Йога Алайънс за Европа  (RYT 200)
 • Задълбочен курс за преподаватели по въздушна йога
 • Курс за инструктори по хата йога
 • Обучение за лечение и самолечение с прана и др.


Практики на Светла Иванова в Salt&Art:

ВЪЗДУШНА ЙОГА

 

SALT ART YOGA

 

ЙОГА МАМА И БЕБЕ

 

ТАНАНИКАЩА ЙОГА

 

ВЪЗДУШНА ЙОГА ЗА ДЕЦА

 


Анастасия Манлихер
Анастасия Манлихер е дипломиран доктор по психо-соматика в Софийски Университет „Св. Климент Охридски“. Изучава психо-соматика още от бакалавърската степен на висшето си образование, откъдето получава знания по анатомия и физиология, психология, основи на психо-терапията, неврология, психиатрия, кинезиология. Докторската й дисертация е в сферата на психо-онкологията. От 14-годишна активно изучава йога и е сертифициран инструктор по хатха йога и йога на смеха. Изкарала е основния курс на Метода Силва и Silva Intuition System.

Практики на Анастасия Манлихер в Salt&Art:

ТЯЛОТО ЖАДУВА ЗА ПОЧИВКА

 

Катрин
Катрин се занимава с Хатха, Виняса, Ащанга йога, дихателни практики и медитации вече 5 г. и e сертифициран инструктор по Ащанга йога към Българската Ащанга Йога Академия.
В йога се влюбва от първия си дъх и я превръща в начин на живот, на възприемане на света - на себе си, и на другите. В практиките й се случва онази среща, онова сливане на тяло и душа, на теб със самия Теб. За нея йога е път, преживяване и приемане, един вечен процес на учене - и в личните й практики, и в тези, които води.

Освен че преподава йога, учи психология на развитието, занимава се с рейки и астрология. Педагог е и другата й страст са заниманията с деца. Работи в детски център по метода Монтесори и води часове по йога за родители и деца.

Практики на Катрин в Salt&Art:

СЕМЕЙНА ЙОГА ЗА РОДИТЕЛИ И ДЕЦА НАД 4 ГОДИНИ

 

ЙОГА ЗА НАЧИНАЕЩИ

 

ЙОГА И РЕЛАКСАЦИЯ


Лили
За Лили йогата е хоби, страст и начин на презареждане. Има завидна практика зад гърба си. Посещава часовете на Людмил Дренски (въздушна йога), Светла Иванова (хатха, виняса и ащанга йога), воали, както и много други в последните 6 години и приема поканата от Светла да води собствени в Salt&Art. В свободното си време обича да се гмурка и пътешества. Може би затова с радост поема предизвикателството да се гмурне в поредното приключение. 
Има всички качества на добър йога инструктор по въздушна йога. Тя е прекрасен човек и добър съветник, на който може да се доверите не само на хамака, а и във всеки един избор.

Практики на Лили в Salt&Art:

ВЪЗДУШНА ЙОГА

Анна-Мария
Анна-Мария практикува йога от 11 години. Преподава хатха и виняса, медитация и вътрешен баланс до ин йога и рейки практики. Завършила е НАРФИЗ „Кръстьо Сарафов“ и МИО. В момента учи phd по „Национална и регионална сигурност“. Занимава се и с доброволчество в различни социални проекти и е работила за групи за социално подпомагане и интегриране на бежанци.

 

Практики на Анна-Мария в Salt&Art
 

ЙОГА ЗА НАЧИНАЕЩИ

ХАТХА ЙОГА

Нанси Найденова
През пролетта на 2013 година Нанси поема по пътя на йога и от тогава насам, йога за нея е начин на живот. Според Нанси, йога е дар за човека, тя е връзката и балансът между тялото, ума и духа. Истинската магия на йога не се намира в изпълнението на специални и сложни асани, а в способноста да трансформира живота на онези, които я практикуват с отдаденост и любов.

Именно любовта е връзката между йога и децата. Тази любов вдъхновява и Нанси, затова желанието й е да предава знанията си не само на възрастни, а и на деца, защото йога е един забавен начин за децата да развият важни умения в подкрепяща, неконкурентна среда.
Завършила е обучение по йога за преподаватели на деца, сертифицирано от Българска Йога Федерация. Според нея курсът е изключително професионален и трансформиращ, който адаптира йога практики в работата с деца. Нанси смята, че йога помага на децата да изградят меки умения и да разбират по-добре себе си и другите, създава увереност в собствените сили и изгражда механизми за управление на емоционалното, физическото и умственото състояние. Затова желанието й е да се развива в тази посока.
Вярва в стремежа да открием потенциално заложената ни жизнена сила и, че учението в йога е начинът за преоткриване на себе си, за да преодоляваме всички външни фактори и ежедневни грижи, да запазим състоянието на покой и да разкрием вътрешната си сила и чистота.

Практики на Нанси Найденова в Salt&Art
 

КЛАСИЧЕСКА ЙОГА

Емилия Димитрова
Емилия Димитрова е нашата преподавателка по Йога за деца. Тя завършва курс R. Y . E ( Research on yoga in Education ), курс за обучение „Йога за деца” към Българската Йога Федерация и Rainbow Kids Yoga – yoga for kids and family teachers training course.
При нас Емилия Димитрова води практиката Йога за деца, която е подходяща за възрастовата група 2,5-5 г.

Ето и някои от ползите на Йога за децата:

- Укрепва физическото здраве, мускулната активност, гъвкавостта и координацията на децата;
- Засилва самосъзнанието, уменията да изразяват емоциите си, да бъдат уверени и да изследват своите усещания;
- Подобрява въображението, учи децата да се забавляват без разделение, да си помагат един на друг;
- Децата се учат да бъдат спокойни и самостоятелни;
- Учи на самодисциплина;
- Чрез практикуване на йога, децата научават как да се справят със стреса още от съвсем ранна детска възраст; - Йога за деца е прекрасен начин вашите деца да бъдат насърчавани към здравословен живот, да се развиват физически, умствено и духовно.

По време на тази практика наблягаме и на дихателните процеси, затова към нея добавяме и солна инхалация. Ползите от солната терапия са:

*пречиства белите дробове
*помага при кожни заболявания
*успокоява нервната система
*повишава значително имунитета
*солните изпарение нормализират съня и подобряват цялостното състояние на организма.

Практики на Емилия Димитрова в Salt&Art
 

ЙОГА ЗА ДЕЦА (2,5 г. - 5 г.)

Доротея Маринова 
По образование Доротея Маринова е преводач, но пътят я отвежда на място, в което се доближава още по-близо до Себето. През 2009 година завършва цялостен курс в България по Класически Тайлански масаж, преподаван в Thai Massage School of Chiang Mai (TMC), Северен Тайланд. С практикуването на този древен метод във времето успява да развие умението си да дава енергия и сила на другите чрез масажа. В него са събрани мъдростта на една хилядолетна практика и величието на човешките способности. Инициирането й в степен рейки я насочва още по-ясно към осъзнаване на тялото, във всичките му енергийни форми и това да бъде чист проводник на нещо по-висше.

Срещата й с Йога се случва съвсем естествено, като първата от тях е в часовете на Ани Павлова по Сатянанда йога традицията. След което пътят й продължава при различни йога учители, семинари и практики, които задълбочават интереса й към духовно търсене и осъзнаване на вътрешния потенциал.

От 2014 година е сертифициран Йога инструктор към Yoga Alliance за RYT-200. Освен като инструктор по Хатха йога, Въздушна и Акро йога, голямо вдъхновение и удоволствие за Доротея е общуването й с малките, с които споделя опитът си от специализираните курсове за преподаватели по Йога за деца - Rainbow Kids Yoga и R.Y.E (Research on yoga in Education). В момента активно работи с бременни жени.

За тай масажа, Доротея споделя: "Тайландският масаж е високо ефективен метод, прилаган от 2500 години както за релаксация, така и терапевтично. Базиран е на работа върху 72 000 енергийни канала в човешкото тяло, като основният фокус е върху главните 10, наричани SEN SIB. Изключително влияние върху масажа имат индийските (аюрведа) и китайските традиции (акупунктура). Масажът се прилага чрез натиск с палци, длани, лакти, колене, ходила, както и чрез различни стречинг позиции. Работата по десетте основни енергийни канала според тайландската медицина SEN SIB въздейства на физическо и ментално ниво. Обикновено се изпълнява върху матрак на земята, като получаващият e напълно облечен, в подходящи леки и свободни дрехи."

Практики на Доротея Маринова в Salt&Art:

ЙОГА ЗА БРЕМЕННИ

СЕМЕЙНА ЙОГА ЗА ДЕЦА

Виктория Пекарчук 
Виктория е сертифициран инструктор по йога RYS200 и RYS300 към US Yoga Alliance от Украйна, практикува повече от 10 години и преподава йога като основна професионална дейност от 2017. Нейните класове по хатха йога са подходящи и за начинаещи и за по-напреднали, нивото на урока се избира спрямо настоящите нужди и физическото състояние на практикуващите.

Всеки урок е комплексен, включва асани, виняси, вяями, базови пранаями, техники на концентрация и релаксация, с фокус на по-дълга работа в позите и воден темпоритъм на дишането. 
Специално внимание се обръща на безопасното и правилното изпълнение на асаните както и здравето на гръбначния стълб.
"Йога - това е баланс и моят начин на живот. Аз практикувам и преподавам с усърдие и вдъхновение. Радвам се да има възможността, да сподели това състояние за вас". 

Практики на Виктория Пекарчук в Salt&Art:

ХАТХА ЙОГА

Сравнение на продукти
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Нашият онлайн магазин използва така наречените "Бисквитки". Научете повече за нашите политика за поверителност и политика за Бисквитки