Инструктори

Светла Иванова
Светлa Иванова – съосновател на Salt&Art, певица и писател, която практикува йога от 1992 г. и преподава от 2012-та. От дълги години популяризира йога у нас и няколкократно е канена като съдия на йога турнири. Тя е и почетен патрон на първото Европейско първенство по йога.
Записва за първи път мантри преведени и на български език, както и някои от най-въздействащите молитви, народни и поп песни с авторски текстове и релаксации в третия си албум „По пътя“.
Има издадени 5 двд-та за йога и сд-та с релаксации, които може да намерите в магазина ни.

Лице на Wnesstv– канал за спорт, здраве и красота.
Създател на проекта Тананикаща йога и автор на първата детска интерактивна „Вълшебна книжка“ 1 и 2 към него, карти с упражнения и дискове с вълшебни песнички за раздвижване.
Дългогодишен автор на сайта Edna.bg, в който води и колонка за йога. Преподавател по йога на студентите към НМА „Проф. Панчо Владигеров“ от 3 години и екипа на „Музейко“ от създаването му.
Съосновател на детска вокална група Сол Арт „Светлина“ заедно с Константин Кучев.

Завършила е:

 • Предучилищна педагогика (СУ)
 • Магистър по Музика в класа на Етиен Леви (НБУ)
 • Обучение на инструктори по йога за бъдещи майки към йога Алианс
 • Курс за преподаватели по йога за възстановяване след раждане
 • Йога мама и бебе
 • Курс за учители по йога за деца
 • Специализация към R.Y.E.(обучение за изследване на йога в образованието за деца)
 • Акредитиран курс към Българска Ащанга Йога Академия и Йога Алайънс за Европа  (RYT 200)
 • Задълбочен курс за преподаватели по въздушна йога
 • Курс за инструктори по хата йога
 • Обучение за лечение и самолечение с прана и др.


Практики на Светла Иванова в Salt&Art:

ВЪЗДУШНА ЙОГА

 

SALT ART YOGA

 

ВЪЗДУШНА ЙОГА ЗА ДЕЦА

 

ТАНАНИКАЩА ЙОГА ЗА ДЕЦА

 

ВЪЗДУШНА ИН И ЯН ЙОГА /с ниски и високи хамаци/

 

ИН ЙОГА С КНИГА

 

РЕЛАКСАЦИЯ С ГОНГ И ТИБЕТСКИ КУПИ


Анастасия Манлихер
Анастасия Манлихер е дипломиран доктор по психо-соматика в Софийски Университет „Св. Климент Охридски“. Изучава психо-соматика още от бакалавърската степен на висшето си образование, откъдето получава знания по анатомия и физиология, психология, основи на психо-терапията, неврология, психиатрия, кинезиология. Докторската й дисертация е в сферата на психо-онкологията. От 14-годишна активно изучава йога и е сертифициран инструктор по хатха йога и йога на смеха. Изкарала е основния курс на Метода Силва и Silva Intuition System.

Практики на Анастасия Манлихер в Salt&Art:

РЕЛАКС СЕСИИ

 


Катрин
Катрин се занимава с Хатха, Виняса, Ащанга йога, дихателни практики и медитации вече 5 г. и e сертифициран инструктор по Ащанга йога към Българската Ащанга Йога Академия.
В йога се влюбва от първия си дъх и я превръща в начин на живот, на възприемане на света - на себе си, и на другите. В практиките й се случва онази среща, онова сливане на тяло и душа, на теб със самия Теб. За нея йога е път, преживяване и приемане, един вечен процес на учене - и в личните й практики, и в тези, които води.

Освен че преподава йога, учи психология на развитието, занимава се с рейки и астрология. Педагог е и другата й страст са заниманията с деца. Работи в детски център по метода Монтесори и води часове по йога за родители и деца.

Практики на Катрин в Salt&Art:

СЕМЕЙНА ЙОГА ЗА РОДИТЕЛИ И ДЕЦА НАД 4 ГОДИНИ

 

ЙОГА ЗА НАЧИНАЕЩИ

 

ЙОГА И РЕЛАКСАЦИЯ В ХАМАК

 

ЙОГА В СИНХРОН С ЛУНАТА


Лили
За Лили йогата е хоби, страст и начин на презареждане. Има завидна практика зад гърба си. Посещава часовете на Людмил Дренски (въздушна йога), Светла Иванова (хатха, виняса и ащанга йога), воали, както и много други в последните 6 години и приема поканата от Светла да води собствени в Salt&Art. В свободното си време обича да се гмурка и пътешества. Може би затова с радост поема предизвикателството да се гмурне в поредното приключение. 
Има всички качества на добър йога инструктор по въздушна йога. Тя е прекрасен човек и добър съветник, на който може да се доверите не само на хамака, а и във всеки един избор.

Практики на Лили в Salt&Art:

ВЪЗДУШНА ЙОГА


Нанси Найденова
През пролетта на 2013 година Нанси поема по пътя на йога и от тогава насам, йога за нея е начин на живот. Според Нанси, йога е дар за човека, тя е връзката и балансът между тялото, ума и духа. Истинската магия на йога не се намира в изпълнението на специални и сложни асани, а в способноста да трансформира живота на онези, които я практикуват с отдаденост и любов.

Именно любовта е връзката между йога и децата. Тази любов вдъхновява и Нанси, затова желанието й е да предава знанията си не само на възрастни, а и на деца, защото йога е един забавен начин за децата да развият важни умения в подкрепяща, неконкурентна среда.
Завършила е обучение по йога за преподаватели на деца, сертифицирано от Българска Йога Федерация. Според нея курсът е изключително професионален и трансформиращ, който адаптира йога практики в работата с деца. Нанси смята, че йога помага на децата да изградят меки умения и да разбират по-добре себе си и другите, създава увереност в собствените сили и изгражда механизми за управление на емоционалното, физическото и умственото състояние. Затова желанието й е да се развива в тази посока.
Вярва в стремежа да открием потенциално заложената ни жизнена сила и, че учението в йога е начинът за преоткриване на себе си, за да преодоляваме всички външни фактори и ежедневни грижи, да запазим състоянието на покой и да разкрием вътрешната си сила и чистота.

Практики на Нанси Найденова в Salt&Art
 

ВЪЛШЕБНА ЙОГА ЗА ДЕЦА (3-7Г.)


Доротея Маринова 
По образование Доротея Маринова е преводач, но пътят я отвежда на място, в което се доближава още по-близо до Себето. През 2009 година завършва цялостен курс в България по Класически Тайлански масаж, преподаван в Thai Massage School of Chiang Mai (TMC), Северен Тайланд. С практикуването на този древен метод във времето успява да развие умението си да дава енергия и сила на другите чрез масажа. В него са събрани мъдростта на една хилядолетна практика и величието на човешките способности. Инициирането й в степен рейки я насочва още по-ясно към осъзнаване на тялото, във всичките му енергийни форми и това да бъде чист проводник на нещо по-висше.

Срещата й с Йога се случва съвсем естествено, като първата от тях е в часовете на Ани Павлова по Сатянанда йога традицията. След което пътят й продължава при различни йога учители, семинари и практики, които задълбочават интереса й към духовно търсене и осъзнаване на вътрешния потенциал.

От 2014 година е сертифициран Йога инструктор към Yoga Alliance за RYT-200. Освен като инструктор по Хатха йога, Въздушна и Акро йога, голямо вдъхновение и удоволствие за Доротея е общуването й с малките, с които споделя опитът си от специализираните курсове за преподаватели по Йога за деца - Rainbow Kids Yoga и R.Y.E (Research on yoga in Education). В момента активно работи с бременни жени.

За тай масажа, Доротея споделя: "Тайландският масаж е високо ефективен метод, прилаган от 2500 години както за релаксация, така и терапевтично. Базиран е на работа върху 72 000 енергийни канала в човешкото тяло, като основният фокус е върху главните 10, наричани SEN SIB. Изключително влияние върху масажа имат индийските (аюрведа) и китайските традиции (акупунктура). Масажът се прилага чрез натиск с палци, длани, лакти, колене, ходила, както и чрез различни стречинг позиции. Работата по десетте основни енергийни канала според тайландската медицина SEN SIB въздейства на физическо и ментално ниво. Обикновено се изпълнява върху матрак на земята, като получаващият e напълно облечен, в подходящи леки и свободни дрехи."

Практики на Доротея Маринова в Salt&Art:

ЙОГА ЗА БРЕМЕННИ

 

ВЪЗДУШНА ЙОГА 


Анелия Алексиева 
От 4 години Анелия практикува Йога и Пилатес. Тези часове винаги са й носели удовлетворение. В стремежа си да развие знанията си, през 2019 г. тя посещава курсовете за Пилатес преподаватели на Международната MKPilates Academy-UK. За Анелия Пилатес е начин да откриеш потенциала на твоето тялото и силата в теб. Той е баланс на ума, контрол на съзнанието, наслада за душата, фокус към коригиране на стойката на тялото, здравето на гръбначния стълб, укрепва и тонизира мускулите, повишаване на гъвкавостта, оформяне и сила на тялото. 

"Пилатес е магия – заповядайте да я открием заедно! Ще Ви предам това, което научих на курсовете Matwork Stage1, Matwork Stage2 и Matwork Stage3 - работа с индивидуални клиенти и Пилатес-Реформър." - споделя Анелия . 

Практики на Анелия Алексиева в Salt&Art:

ПИЛАТЕС


Невена Червенакова 
Класът по "Йога за хормонален баланс" включва комлекс от упражнения на Дина Родригес за хармонизиране нивото на женските хормони, както и техники за самомасаж и дихателни практики от Кундалини йога. Състои се от серия от йога упражнения и интензивни дихателни техники за стимулиране на жлезите с вътрешна секреция, раздвижване на енергията и премахване на блокажите в цялото тяло. Часът завършва с релаксация за хармонизиране и успокояване на физическо и енергийно ниво.
Редовното практикуване на хормонална йога терапия води до позитивни резултати още през първия месец.

Основни ползи:
- подпомага хормоналното и менструално здраве
- подобрява и удължава фертилността
- укрепва имунната система
- облекчава симптомите на депресия, тревожност, панически страх
- съдейства за подмладяване и разхубавяване на тялото
- осигурява подкрепа в периода на мено-паузата
Йога комплексът включва лесни за изпълнение асани и е подходящ за всички жени.  

Практики на Невена Червенакова в Salt&Art:

ЙОГА ЗА ХОРМОНАЛЕН БАЛАНС


Велина Новакова 
Велина Новакова - е инструктор по "Port De Bras" и водещ на практики като: "Йога за бременни и възстановяване след раждане – "В Хармония с Мама", "Хармоничен поток за мама и бебе", Йога за деца, "Движения и Танци за Бъдещи Майки", както и различни тематични, творчески и игрови Занимания за Деца и Родители.

Завършила Авторски курс за "Общуване и работа с деца чрез йога" както и Авторски тренинг "Носещи живот в себе си". Създател на центъра за творчество и развитие "Детски ръчички", организатор на творчески работилнички и художествени ателиета, - тематични и групови занимания за осъзнаване и работа през игри и преживяване, - Музикално-танцова програма за деца и родители "Да танцувам с мама"

С много любов и радост Велина споделя своя опит с бъдещите майки, родителите и децата по време на практиките си.
Към пренаталната йога се насочва, осъзнавайки привързаността си към този незаменим период от живота на всяка една жена. Разбирайки важността от пренаталното общуване, от спокойното, уверено и щастливо раждане, както и факта, че възпитанието на детето започва още в утробата на майката – тя завършва авторския тренинг "Носещи живот в себе си". Този тренинг е създаден, за да подкрепи бъдещите майки, както на физическо ниво (чрез йога практики и упражнения, спомагащи за развиването на по-силно, хармонично и здраво тяло), така и на психосоматично ниво разкривайки взаимовръзката и единството между ума, емоциите и тялото на майката и бебето, и благотворното въздействие на съзнателното общуване между тях.

В Salt&Art Велина провежда и практиката "Денс Йога-Стречинг" за вътрешен мир и здраво тяло. Тя е съчетание между Терапевтична и Хатха Йога, Пилатес, Стречинг и "Порт Де Бра" елементи, ритмично събрани в една хармонична програма, целяща единството и свързването на тялото, ума и духа на по-ефективно и дълбоко ниво. Тази балансирана програма, щадяща ставите и сухожилията, е за тези, които търсят не много интензивна, но ефективна отпускаща тренировка със специален акцент върху коремните мускули, краката, дупето, гърба, врата и раменете.

Практики на Велина Новакова в Salt&Art:

ЙОГА ЗА БРЕМЕННИ 

ДЕНС ЙОГА-СТРЕЧИНГ ЗА ВЪТРЕШЕН МИР И ЗДРАВО ТЯЛО


Венета Николова
Вени се занимава с йога от над 10 години, преминавайки през различни практики. За нея това е начин да поддържа тялото си младо, а духът - спокоен. Въздушна йога е последната й страст. Завършила е курс за преподаватели по Въздушна йога при Светла Иванова и обучение за звукотерапия и масаж с тибетски пеещи купи. Нейните практики завършват с релаксация в хамак под звуците им, които ни помагат да изключим мислите и да се потопим в спокойствие.
Преди това с упражнения ще раздвижите цялото тяло - с фокус върху отпускане на гръбнака от натрупаното напрежение. Вени прави при нас и вибро-акустична терапия с тибетски купи. Можете да намерите повече информация в Индивидуални терапии.

Практики на Венета Николова в Salt&Art:

ВЪЗДУШНА ЙОГА


Михаела Галчева 
Михаела е прекрасен акробат и учител по воали, танци на пилон, обръч, а вече и по въздушна йога. Практикува от 9 години и преподава от 5. Завършила е и обучение за преподаватели по Въздушна йога при Светла Иванова, като преди това беше един от най-редовните ни клиенти при Светла и Лили.
Вече я приветстваме в екипа ни с добре дошла и се радваме, че успяхме да я запалим толкова по любимата за всички въздушна йога! Вярваме, че с нейния опит и страст ще запали и вас!


Практики на Михаела Галчева в Salt&Art:

ВЪЗДУШНА ЙОГА


Анна Новикова 
Анна е сертифициран йига преподавател CYT200. Има голямо желание да помага на хората да бъдат по-здрави, щастливи и в добра форма. Освен с йога, интересите й са свързани със здравословно хранене и начин на живот, позитивно мислене, езотерика и източни култури. Преди 10 години започва своето личностно развитие и не мисли да спира, за което я поздравяваме и приветстваме в екипа ни.

Ето какво споделя за страстта си към Въздушната йога, която води при нас:

"От самото начало йога запали в мен голям интерес. Харесвам класическите стилове йога, но Въздушната йога за мен си остава фаворит. Когато се доверим на люлката и оставоим тялото си да виси в пространството, ние развиваме гъвкавост в областта на гръбначния стълб без усилие. В същото време се освобождаваме от енергийните блокажи и болката в цялото тяло.
Въздушната йога ще ви помогне да се освободите от напрежението и стреса - както в тялото, така и в психиката. В същото време ще ви дари с увереност, бодрост и оптимизъм.

Практиките ми са предназначени за начинаещи и средно напреднали, както и за всеки, който желае да бъде по-здрав, по-силен и с хубава фигура."

Практики на Анна Новикова в Salt&Art:

ВЪЗДУШНА ЙОГА


Мими Данева
За Мими йога е важна и неразделна част от ежедневието й, която я балансира и зарежда. По професия е авиационен инженер, доктор по радиолокация и радионавигация.
Започва да практикува въздушна йога през 2018 г., както и хатха, класическа, ащанга и шакти йога.През септември 2020 г. преминава обучение за йога преподаватели и желаещи да задълбочат практиката си към "Yogatime" с учител Светла Иванова.

В момента се обучава в сертифицирани от International Yoga Alliance курсове за йога инструктори RYT200 по хатха йога, виняса флоу, терапевтична йога и аюрведа към Siddhi Yoga International School - Rishikesh, India По въздушна йога (250 ч.) и терапевтична ин въздушна йога (80 ч.) към Aerial Yoga Academy със седалище в Австралия.

Практики на Мими Данева в Salt&Art:

ВЪЗДУШНА ЙОГА ЗА ДЕЦА (6+)

 

ТЕРАПЕВТИЧНА ВЪЗДУШНА ЙОГА /с ниски хамаци/

 

ВЪЗДУШНА ЙОГА ЗА НАЧИНАЕЩИ

Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва така наречените "Бисквитки". Научете повече за нашите политика за поверителност и политика за Бисквитки