Медитация

В Salt&Art може да медитирате или релаксирате на хамаците ни с водещ учител в група
в голямата ни стая Art, съчетавайки тази практика със солна инхалация.

Запазете час в нашия график и останете насаме с вътрешния си свят!

Медитацията въздейства благоприятно върху балансирането на ума и тялото

Физическите, емоционални и духовни ползи от медитацията са добре документирани в продължение на хиляди години. Учените, философите, спиритуалистите и религиозните лидери непрекъснато говорят за силата на осъзнаването. Някои го наричат ​​дълбока размисъл, присъствие, съзнание, съзерцание, молитва, медитация или просто релаксация, но всъщност всички те назовават едно и също нещо - изключване на дейността и отклоняване към пространството между нашите мисли. В Salt&Art можете да медитирате в група в голямата ни зала или пък самостоятелно в малката ни солна стая, съчетавайки тази практика със солна инхалация.

Ефекти на медитацията върху ума, тялото и духа

През първите няколко дни, седмици и месеци на ежедневна медитация, успокояващото въздействие, което тази проста практика има върху тялото, започва да се изразява във всеки избор, който правите. Вашата промяна може да е толкова фина, че дори да не виждате предимствата на медитация. Но вашите мисли, селекции, решения и ежедневни действия стават по-съзнателни, а интуицията ви става все по-силна. Така постепенно осъзнавате, че имате по-широка перспектива, по-дълбоко чувство за спокойствие и повишена яснота. Благодарение на медитацията, ще осъзнаете, че правите по-спонтанни и правилни избори, че сте по-автентични, че има по-голямо съответствие между това, което мислите, това, което казвате, и това, което правите. Това са само част от безбройните ефекти и ползи от медитацията. Ще знаете, че светът се върти по-бързо от всякога, но ще усещате, че за вас този вихър е по-бавен и балансиран.

Медитацията носи тишина и мир на духа

С течение на времето преминаването от активност към тишина по време на медитация, ще се превръща в по-съзнателно поведение дори във времето, в което не медитирате. Вашите взаимодействия със света ще се изместят от реактивност към реакция, от рефлексивност към рефлексия, от отбранителност към отвореност и от драма към спокойствие.

Независимо от дълбочината на вашата духовна природа, времето, посветено на тишина и мълчание, ще ви помогне да изпитате ползите от медитацията, за да бъдете по-способни да се отворите за големите възможности във всеки един момент момент.

Медитацията успокоява ума

Когато медитираме, химията на нашето тяло се променя. Това е така, защото изпитваме обратното на онова, което ни казва егото, сякаш спираме да се борим и бягаме от себе си. По време на медитация дишането и сърдечната честота се забавят, производството на хормоните на стреса в тялото ни намалява, производството на половите ни хормони се увеличава, нивата на хормона на растежа се повишават, имунната ни система се засилва. Благодарение физиологичните промени, които се случват в нашето тяло, умът ни се успокоява, тревожността намалява, стресът сякаш се изхвърля и можем да доловим съществена емоционална промяна в начина, по който отговаряме на неудовлетворените нужди. Това състояние на спокойна осъзнатост, в което се активират здравните ползи от медитацията, може да продължи за момент или по време на цялата медитация. Но красотата на този процес е, че спокойната осъзнатост продължава да облагодетелства нашите тела, дори след нашата медитационна сесия.

Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва така наречените "Бисквитки". Научете повече за нашите политика за поверителност и политика за Бисквитки