За нас

Здравейте!
Ние сме Светла Иванова и Антоанета Илиева и вярваме, че всяко дете заслужава чисто и артистично място, където да бъде здраво и развиващо вътрешния си потенциал.

Двете обединихме опит и страст в създаването на солни стаи за халотерапия, йога и арт дейности - Salt&Art

Светла Иванова – съосновател на Salt&Art


ПРЕДИ НАЧАЛОТО…

За някои от вас съм певица, за други - писател, за трети – йога учител. Някой беше нарекъл такива хора „мултифункционалисти“. Смятам, че стереотипите и рутината са непродуктивна отживелица и затова изразявам себе си по тези три артистични начина, обединени в една обща пътека – радост!
Мечтаех да създам нещо, в което да вплета познанията си и от трите сфери. Направих първата интерактивна „Вълшебна книжка“ за деца и родители. В нея съчетах писането, с музиката и йогата. Едно от представянията й беше в солна стая.

По това време вече имах сериозна неустановена алергия и изкривена носна преграда, отключили се още след първото ми раждане. Не съм споделяла, че това беше причината да спра да се занимавам активно с музика. Вечно със запушен нос, кихаща дълго и често дори и през нощта, на моменти със затруднено дишане, постоянно ми се налагаше да обяснявам, че не съм болна.  След като опитах всякакви чайове, тинктури, както и стандартните за медицината средства, които включваха натрупване на кортикостероиди и антихистамини в организма ми, започнах да търся алтернативни методи за лечение.

От края на 2017-та година, покрай представянето на книжката ми в солна стая след един-единствен 30-минутен сеанс забелязах облекчаване на симптомите и преместих детската ми Тананикаща йога там. Направих го заради себе си и за да засиля ефекта от йогата, съчетан с халотерапията и при децата. След още няколко месеца ежеседмични посещения покрай работата ми състоянието ми значително се подобри. Солната терапия ми помогна да не стигна до операция. Спрях да приемам медикаменти и започнах отново да записвам песни. Оттогава и не съм спирала да работя повалена от вирус. Всяка настинка протича „на крак“. Затова съм сигурна, че солните инхалации и йогата ми помагат много. Помагат и на децата ми да изкарват по-бързо и леко вирусите. Ползите от терапията със сол са толкова много… Моят решен проблем е само малка част от тях. А когато ги съчетаете с релаксираща музика и йога, получавате формула за здраве, радост, качествен живот и хармония.

НАЧАЛОТО…

Като майка съм си мечтала да мога да отида на йога или на някое събитие, където да поверя в сигурни ръце децата си и те също да се забавляват без аз да се чувствам гузна. Един ден влязох минавайки случайно с децата ми в „Малки приказки“ – място за родители и деца и открих, че е на мои приятели – Анита, която посещаваше доскоро часовете ми за бременни и познавах като колежка – инструктор и Алекси покрай музикалните му проекти. Само за ден решихме да работим съвместно и в същото пространство да направим още едно – за отдих и релакс на родители, докато децата си играят при тях. Поканих Тони да го направим заедно, защото се познаваме от години и знам, че е приятел на който може да се разчита, с отношение към здравословния начин на живот и най-вече човек, с който можем да работим в хармония и прекрасно да се допълваме.

СТАРТА…

Salt&Art е съвкупност и резултат от сбъднатите ни мечти и ще се постараем то да е и вашето място - мечта.
Подходихме с отговорност за здравето ви! Всичко създадено е мислено и правено с осъзнатост и внимание към детайлите, с много труд и радост, и консултирано с най-добрите специалисти изградили и други солни стаи.

Аз лично вложих там много положителна енергия и голяма част от сърцето си. И ще продължавам да отглеждам тази нова рожба с любов!

Антоанета Илиева - съосновател на Salt&Art


Казвам се Антоанета Илиева и съм майка на две прекрасни дечица. Винаги съм вярвала, че усещането за ценност се формира от малък и е нещо, което или носиш в себе си цял живот, или цял живот търсиш в неща извън себе си. Както всяка майка, и аз искам да бъда най-добрата за децата си. Отдадoх се на пълноценни грижи за тях, до навършването им на 2 г. и половина, като и до днес се опитвам да бъда максимално близо до тях, за да ги чувам, обичам и подкрепям. Въпреки това, така и не постигнах усещането, че се справям по най-добрия начин. Вероятно това е чувство, което всички майки носят в себе си - че можем да даваме повече, че можем да бъдем по-спокойни и отзоваващи се. В днешния натоварен свят обаче сякаш най-доброто успокоително е да бъдем благодарни на себе си, че въобще се замисляме колко е важно  да говорим с децата си, да изследваме личностите им и да развиваме талантите им. Професионалната ни реализация също изисква своето време и отдаденост и вярвам, че е важно да не забравяме, че живеем тук и сега и че всеки от нас прави най-доброто, на което е способен.

Нездравословната околна среда, за мен, е едно от големите предизвикателства в отглеждането на децата ми. Още докато беше съвсем малка, само на 7 месеца, дъщеря ми получи акне по лицето си, което не изчезна почти две години. След разговори с изявени специалисти и професори, така и не се стигна до заключение какво всъщност е и от какво е предизвикано. Многобройните и неуспешни опити за лечение с конвенционалната медицина ме принудиха да се обърна към алтернативни методи на лечение като хомеопатия, благодарение на които пъпчиците постепенно завехнаха. Разбира се, в никакъв случай не отричам традиционната медицина,  която според мен е ефективна винаги, когато е предписана от точния лекар.

Търсейки естествени методи, които да бъдат превантивна грижа за вирусните състояния, се докоснах до солните стаи, които действат в две много важни за децата и родителите направления - бързо овладяване на сезонни вируси и изненадващо забавление за малките + релакс и терапия за възрастните.

В случаен приятелски разговор със Светла, ако въобще има нещо случайно, открихме, че имаме обща страст и обща мечта! Двете станахме близки покрай работата ни през годините - аз като PR&Marketing специалист и тя - като певица, писател и йога инструктор, но винаги сме обсъждали ежедневието ни като майки и сме търсели съвети и гледни точки в отглеждането на децата ни. Така, двете заедно, решихме да обединим усилия в създаването на ново интерактивно пространство за солни инхалации, йога и арт дейности - Salt&Art.

Вярвам, че, в осъществяването на мечтата ни, ще откриете и вашето място, на което да избягате от натовареното ежедневие и да усетите увереност, че правите най-доброто за себе си и за децата си.

Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва така наречените "Бисквитки". Научете повече за нашите политика за поверителност и политика за Бисквитки