За нас

Здравейте!
Ние сме Светла Иванова и Антоанета Илиева и вярваме, че всяко дете заслужава чисто и артистично място, където да бъде здраво и развиващо вътрешния си потенциал.

Двете обединихме опит и страст в създаването на солни стаи за халотерапия, йога и арт дейности - Salt&Art

Светла Иванова – съосновател на Salt&Art


ПРЕДИ НАЧАЛОТО…

За някои от вас съм певица, за други - писател, за трети – йога учител. Някой беше нарекъл такива хора „мултифункционалисти“. Смятам, че стереотипите и рутината са непродуктивна отживелица и затова изразявам себе си по тези три артистични начина, обединени в една обща пътека – радост!
Мечтаех да създам нещо, в което да вплета познанията си и от трите сфери. Направих първата интерактивна „Вълшебна книжка“ за деца и родители. В нея съчетах писането, с музиката и йогата. Едно от представянията й беше в солна стая.

По това време вече имах сериозна неустановена алергия и изкривена носна преграда, отключили се още след първото ми раждане. Не съм споделяла, че това беше причината да спра да се занимавам активно с музика. Вечно със запушен нос, кихаща дълго и често дори и през нощта, на моменти със затруднено дишане, постоянно ми се налагаше да обяснявам, че не съм болна.  След като опитах всякакви чайове, тинктури, както и стандартните за медицината средства, които включваха натрупване на кортикостероиди и антихистамини в организма ми, започнах да търся алтернативни методи за лечение.

От края на 2017-та година, покрай представянето на книжката ми в солна стая след един-единствен 30-минутен сеанс забелязах облекчаване на симптомите и преместих детската ми Тананикаща йога там. Направих го заради себе си и за да засиля ефекта от йогата, съчетан с халотерапията и при децата. След още няколко месеца ежеседмични посещения покрай работата ми състоянието ми значително се подобри. Солната терапия ми помогна да не стигна до операция. Спрях да приемам медикаменти и започнах отново да записвам песни. Оттогава и не съм спирала да работя повалена от вирус. Всяка настинка протича „на крак“. Затова съм сигурна, че солните инхалации и йогата ми помагат много. Помагат и на децата ми да изкарват по-бързо и леко вирусите. Ползите от терапията със сол са толкова много… Моят решен проблем е само малка част от тях. А когато ги съчетаете с релаксираща музика и йога, получавате формула за здраве, радост, качествен живот и хармония.

НАЧАЛОТО…

Като майка съм си мечтала да мога да отида на йога или на някое събитие, където да поверя в сигурни ръце децата си и те също да се забавляват без аз да се чувствам гузна. Един ден влязох минавайки случайно с децата ми в „Малки приказки“ – място за родители и деца и открих, че е на мои приятели – Анита, която посещаваше доскоро часовете ми за бременни и познавах като колежка – инструктор и Алекси покрай музикалните му проекти. Само за ден решихме да работим съвместно и в същото пространство да направим още едно – за отдих и релакс на родители, докато децата си играят при тях. Поканих Тони да го направим заедно, защото се познаваме от години и знам, че е приятел на който може да се разчита, с отношение към здравословния начин на живот и най-вече човек, с който можем да работим в хармония и прекрасно да се допълваме.

СТАРТА…

Salt&Art е съвкупност и резултат от сбъднатите ни мечти и ще се постараем то да е и вашето място - мечта.
Подходихме с отговорност за здравето ви! Всичко създадено е мислено и правено с осъзнатост и внимание към детайлите, с много труд и радост, и консултирано с най-добрите специалисти изградили и други солни стаи.

Аз лично вложих там много положителна енергия и голяма част от сърцето си. И ще продължавам да отглеждам тази нова рожба с любов!

Антоанета Илиева - съосновател на Salt&Art


Казвам се Антоанета Илиева и съм майка на две прекрасни дечица. Винаги съм вярвала, че усещането за ценност се формира от малък и е нещо, което или носиш в себе си цял живот, или цял живот търсиш в неща извън себе си. Както всяка майка, и аз искам да бъда най-добрата за децата си. Отдадoх се на пълноценни грижи за тях, до навършването им на 2 г. и половина, като и до днес се опитвам да бъда максимално близо до тях, за да ги чувам, обичам и подкрепям. Въпреки това, така и не постигнах усещането, че се справям по най-добрия начин. Вероятно това е чувство, което всички майки носят в себе си - че можем да даваме повече, че можем да бъдем по-спокойни и отзоваващи се. В днешния натоварен свят обаче сякаш най-доброто успокоително е да бъдем благодарни на себе си, че въобще се замисляме колко е важно  да говорим с децата си, да изследваме личностите им и да развиваме талантите им. Професионалната ни реализация също изисква своето време и отдаденост и вярвам, че е важно да не забравяме, че живеем тук и сега и че всеки от нас прави най-доброто, на което е способен.

Нездравословната околна среда, за мен, е едно от големите предизвикателства в отглеждането на децата ми. Още докато беше съвсем малка, само на 7 месеца, дъщеря ми получи акне по лицето си, което не изчезна почти две години. След разговори с изявени специалисти и професори, така и не се стигна до заключение какво всъщност е и от какво е предизвикано. Многобройните и неуспешни опити за лечение с конвенционалната медицина ме принудиха да се обърна към алтернативни методи на лечение като хомеопатия, благодарение на които пъпчиците постепенно завехнаха. Разбира се, в никакъв случай не отричам традиционната медицина,  която според мен е ефективна винаги, когато е предписана от точния лекар.

Търсейки естествени методи, които да бъдат превантивна грижа за вирусните състояния, се докоснах до солните стаи, които действат в две много важни за децата и родителите направления - бързо овладяване на сезонни вируси и изненадващо забавление за малките + релакс и терапия за възрастните.

В случаен приятелски разговор със Светла, ако въобще има нещо случайно, открихме, че имаме обща страст и обща мечта! Двете станахме близки покрай работата ни през годините - аз като PR&Marketing специалист и тя - като певица, писател и йога инструктор, но винаги сме обсъждали ежедневието ни като майки и сме търсели съвети и гледни точки в отглеждането на децата ни. Така, двете заедно, решихме да обединим усилия в създаването на ново интерактивно пространство за солни инхалации, йога и арт дейности - Salt&Art.

Вярвам, че, в осъществяването на мечтата ни, ще откриете и вашето място, на което да избягате от натовареното ежедневие и да усетите увереност, че правите най-доброто за себе си и за децата си.

Сравнение на продукти
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Нашият онлайн магазин използва така наречените "Бисквитки". Научете повече за нашите политика за поверителност и политика за Бисквитки