Йога

В Salt&Art можете да съвместите различни видове йога със солна терапия


Разгледайте графика ни и запазете подходящ за вас час за:

Salt Art Yoga – Авторска практика на Светла Иванова, която използва богатството на различни видове йога с акцент правилното им, но плавно изпълнение. Нова тема всяка седмица съчетава упражнения от въздушна, хатха, виняса и ащанга йога, както и подбрани асани отварящи гръдния кош и подходящи дихателни упражнения (пранаяма) за още по-добър ефект от спелеотерапията. Завършва винаги с различни техники за релаксация за пълно възстановяване на хамак или земята с ароматни лавандулови възглавнички за очи. Често е включено използването на ароматни масла. Подходяща за всички нива практикуващи!

Въздушна йога за деца – Безопасна форма на йога, когато е изпълнявана под ръководството на квалифициран инструктор. Вълнуващо, летящо приключение за децата. Забавна и релаксираща, с адаптирани упражнения за работа с хамак тази практика е една от любимите за най-малките. При нас се провежда с деца над 5 години!

Тананикаща йога за деца – Авторски час на Светла Иванова, съчетаващ приказка, с музика, песни, йога упражнения и игри. Освен физическите ползи, тази практика подпомага развитието на креативността и въображението у децата. Забавно удоволствие за деца от 4 до 9 години!

 

Въздушна йога – Невероятно разтягаща и в същото време оформяща тялото, тази форма на йога ще ви помогне да адаптирате класическите асани по нов, забавен и достъпен начин. С помощта на йога-хамака, ще изпълнявате правилно и лесно всяко движение. Релаксацията в хамак, с която завършва всяка практика ще ви стане любима!Подходяща за всички нива практикуващи, с изключение на хора с костни проблеми, изкуствени стави и ставни протези, високо кръвно налягане, очни и сърдечно-съдови  заболявания!

Семейна йога – Време, прекарано заедно с децата ви! Полезно и забавно общуване с неусетно изпълнение на йога упражнения. За родители (придружители) и деца между 4 и 9 години!

Класическа йога – Практика с упражнения за раздвижване на цялото тяло, следващи определена логика и последователност. Включва упражнения за дишане (пранаяма) и кратка релаксация. Подходяща за всички нива!

Йога за начинаещи – Лека и раздвижваща, подходяща за обедната ви почивка, или след натоварващ ден тази практика ще завърши с релаксацията от която се нуждаете. Подходяща за напълно начинаещи и хора, които искат неинтензивна, но ефективна, отпускаща тренировка.

Виняса флоу – Натоварваща, но грациозна и плавна практика, в която позите се сливат една в друга като всяко движение е съчетано с дишането. Помага за изчистване от токсини, гъвкавост и сила. Подходяща за средно напреднали и напреднали!

Пауър йога – Силова практика с високо ниво на натоварване. Използват се гирички, ластици и други уреди за допълнителен ефект. Изгражда баланс между сила и гъвкавост. Подходяща за физически активни хора!

Терапевтична йога за болки в гърба – Със специален акцент върху гърба, врата и раменете. Премахва болките и действа терапевтично още от първото посещение. Набляга на безопасното и правилно изпълнение на асаните. Подходяща за абсолютно начинаещи, по-обездвижени хора, работещи на бюро и слабо активни.

Солно дишане + Медитация – Уникална практика за пълна трансформация! Съчетание от дихателни упражнения (пранаяма) с добавена стойност - ХАЛОТЕРАПИЯ и МЕДИТАЦИЯ. Под ръководството на учител и с помощта на изчистващите свойства на солта в солната ни пещера Salt ще се освободите от негативната енергия, ще се заредите с прана, ще балансирате йоните в организма ви, и ще премахнете натрупаните положителни йони от използването на електронни устройства. След тази практика усещането е като след разходка в планината.

Йога за бременни – Водена от сертифицирани инструктори за специалността тази практика протича приятно и леко. Съдържа подбрани, модифицирани асани от хатха йога, упражнения за дишане и по-дълга релаксация. Насочена е както към често срещани дискомфорти при бременност (схванатост, болки в кръста, гърба, врата и раменете, констипация и др.) и подготовка на тялото за леко раждане, така и към общуване с бебетата и тяхното развитие. Практикувайте йога за бременни за по-осъзната бременност от началото до края. Подходяща е за всеки триместър от вашата бременност.

Йога мама и бебе – Упражнения и масаж за най-малките с възможност на бебетата да общуват помежду си, докато майките изпълняват както индивидуални, така и комбинирани за двамата пози. Подходяща за възстановяване след бременност. За майки с бебета над 2 месеца до прохождане!

Ин Йога – Нежна, тиха, много бавна практика. Работи в дълбочина със съединителната тъкан. Насочена е към лигаментите, костите и ставните връзки в човешкото тяло. Всяка поза се задържа за няколко минути с цел отпускане и безопасно разширяване на тъканите. Използват се кубчета, одеала, болстери, колани. С помощта на мудри, техники за дишане, звуци и етерични масла се подпомога процеса на пълен покой.

Основната идея е разблокиране на физическото тяло, давайки му възможност да стои дълго време в седнало положение. Подготвя съзнанието за правилна концентрация и хармонизира всички вътрешни системи. Ин йога е вдъхновена е от ДАО-истката концепция за вътрешна работа. Всяка от позициите е свързана с въздействието на определени меридиани в човешкото тяло, 5-те вида емоции и съответно 5-те основни органа, свързани с тях.

Чрез тази практика се изгражда търпение, приемане и самонаблюдение. Подходяща е за всички, които искат да се завърнат към усещането си за дълбок покой или тихото вътрешно пространство.

Ин и Ян ЙогаИн е статичен, дълбок и приемащ аспект. Ян е ритмичен, повтарящ се и отдаващ аспект. Чрез тези два принципа практиката е насочена към развитието на правилна концентрация. Помага в изграждането на баланс, засилва мускулите на нашият „център“, подобрява мускулният тонус, кръвообращението, стимулира работата на вътрешните органи, подпомага пречистването на енергийните блокажи и засилва вътрешната сила. Два ясно практическо приложение на правилното позициониране-стоене на тялото във всяка поза в пространството, правилното движение от поза в поза, правилното дишане и осъзнатото присъствие във всичко това. Както енергията може да се дифинира най-общо като Ин и Ян, така могат да бъдат дефинирани и нашите тъкани. Ин тъкан – фасция, лигменти, ставни връзки, сухожилия.Ян – мусули. Ползвайки Вселенският принцип за баланс, в тази практика се работи със стягане и отпускане, напрежение и релаксация, отдаване и приемане Основната идея е да се научим да устояваме на предизвикателствата, позволявайки на тялото и съзнанието да са в състояние на дълбока релаксация през цялото време.

Хатха Йога – Хатха е най-разпространеният йога стил. Думата „хатха” идва от „Ха”, което означава Слънце, и „Тха” - Луна. С обединяването на ИН и ЯН пози се канализират енергиите в тялото и се създава усещане за баланс и лекота. Започва се с центрираща медитация и дихателни техники и след това постепенно се загрява цялото тяло. Преминава се през зареждащи и динамични асани с финал от разтягане и успокояващи пози. Тази балансирана практика ще ви позволи да преминете отвъд физическото подреждане на асаните, да се съсредоточите върху енергията си, и да усетите по-дълбоко чувство за покой и подхранване. Ще ви помогне да огъвкавите цялото тяло, като същевременно работите за неговата сила и стабилност. Резултатите от практикуването на хатха йога са както повишени нива на енергия, тъй като се премахват блокажите от тялото, така и по-спокоен и пълноценен сън, здрав имунитет и високо ниво на концентрация.

 

Запазете час в нашия график и се отдайте на любимата си практика!

Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва така наречените "Бисквитки". Научете повече за нашите политика за поверителност и политика за Бисквитки