Йога

В Salt&Art можете да съвместите различни видове йога със солна терапия


Разгледайте графика ни и запазете подходящ за вас час за:

Salt Art Yoga – Авторска практика на Светла Иванова, която използва богатството на различни видове йога с акцент правилното им, но плавно изпълнение. Нова тема всяка седмица съчетава упражнения от въздушна, хатха, виняса и ащанга йога, както и подбрани асани отварящи гръдния кош и подходящи дихателни упражнения (пранаяма) за още по-добър ефект от спелеотерапията. Завършва винаги с различни техники за релаксация за пълно възстановяване на хамак или земята с ароматни лавандулови възглавнички за очи. Често е включено използването на ароматни масла. Подходяща за всички нива практикуващи!

Въздушна йога за деца – Безопасна форма на йога, когато е изпълнявана под ръководството на квалифициран инструктор. Вълнуващо, летящо приключение за децата. Забавна и релаксираща, с адаптирани упражнения за работа с хамак тази практика е една от любимите за най-малките. При нас се провежда с деца над 6 години!

Тананикаща йога за деца – Авторски час на Светла Иванова, съчетаващ приказка, с музика, песни, йога упражнения и игри. Освен физическите ползи, тази практика подпомага развитието на креативността и въображението у децата. Забавно удоволствие за деца от 4 до 9 години!

 

Въздушна йога – Невероятно разтягаща и в същото време оформяща тялото, тази форма на йога ще ви помогне да адаптирате класическите асани по нов, забавен и достъпен начин. С помощта на йога-хамака, ще изпълнявате правилно и лесно всяко движение. Релаксацията в хамак, с която завършва всяка практика ще ви стане любима!Подходяща за всички нива практикуващи, с изключение на хора с костни проблеми, изкуствени стави и ставни протези, високо кръвно налягане, очни и сърдечно-съдови  заболявания!

Йога за хормонален балансКласът по "Йога за хормонален баланс" включва комлекс от упражнения на Дина Родригес за хармонизиране нивото на женските хормони, както и техники за самомасаж и дихателни практики от Кундалини йога. Състои се от серия от йога упражнения и интензивни дихателни техники за стимулиране на жлезите с вътрешна секреция, раздвижване на енергията и премахване на блокажите в цялото тяло. Часът завършва с релаксация за хармонизиране и успокояване на физическо и енергийно ниво.
Редовното практикуване на хормонална йога терапия води до позитивни резултати още през първия месец
 всички нива!

Терапевтична йога за болки в гърба – Със специален акцент върху гърба, врата и раменете. Премахва болките и действа терапевтично още от първото посещение. Набляга на безопасното и правилно изпълнение на асаните. Подходяща за абсолютно начинаещи, по-обездвижени хора, работещи на бюро и слабо активни.

Йога за бременни – Водена от сертифицирани инструктори за специалността тази практика протича приятно и леко. Съдържа подбрани, модифицирани асани от хатха йога, упражнения за дишане и по-дълга релаксация. Насочена е както към често срещани дискомфорти при бременност (схванатост, болки в кръста, гърба, врата и раменете, констипация и др.) и подготовка на тялото за леко раждане, така и към общуване с бебетата и тяхното развитие. Практикувайте йога за бременни за по-осъзната бременност от началото до края. Подходяща е за всеки триместър от вашата бременност.

Денс-Стречинг Йогапрактиката "Денс Йога-Стречинг" за вътрешен мир и здраво тяло е съчетание между Терапевтична и Хатха Йога, Пилатес, Стречинг и "Порт Де Бра" елементи, ритмично събрани в една хармонична програма, целяща единството и свързването на тялото, ума и духа на по-ефективно и дълбоко ниво. Тази балансирана програма, щадяща ставите и сухожилията, е за тези, които търсят не много интензивна, но ефективна отпускаща тренировка със специален акцент върху коремните мускули, краката, дупето, гърба, врата и раменете.

Терапевтична ин въздушна йога /с ниски хамаци/ – Това е пасивна практика, която се изпълнява с ниски хамаци близо до пода. Характерно за нея е, че се прави задържане в позите между 3-5 минути, а понякога и по-дълго. Работи се основно в долната част на тялото - ханш, таз, вътрешна част на бедрата, долна част на гръбначния стълб. В тези области има много съединителна тъкан и фасция. Нарича се "ин", тъй като при нея се развиват по-лунните, по-женствените енергетични качества на тялото чрез подхранване на съединителната тъкан и фасцията в тялото, която ни призовава към повече мекота, подвижност и сила. По време на дългото задържане мускулите се отпускат дълбоко, докато хамакът нежно поддържа тялото. Диша се дълбоко, при което се центрират дъха и тялото, изравняват се физическото тяло и умът, и се освобождава пълния лечебен потенциал на енергийното тяло. Изпитва се чувство на дълбоко спокойствие и освобождаване от стреса в ежедневието. Практиките оказват благотворно въздействие върху целия гръбначен стълб, тазовите кости и вътрешните органи. Помагат при болки в гърба, врата и колената. Подобряват храносмилането, кръвообращението и циркулацията на лимфата в тялото. Засилват се мускулите на шията, бедрата, корема. Премахва се умората в краката. Коленете и глезените стават по-здрави. При терапевтичната ин въздушна йога практикуващият първоначално може да почувства дискомфорт в някои от позите. Това се дължи на физически и енергийни блокажи, от които се освобождаваме с дълбоко отпускане и дълбоко дишане, омекотяваме твърдите ръбове в себе си и започваме да се чувстваме удобно и приятно в пози, в които не ни е било комфортно преди.

 

Запазете час в нашия график и се отдайте на любимата си практика!

Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва така наречените "Бисквитки". Научете повече за нашите политика за поверителност и политика за Бисквитки