Йога

В Salt&Art можете да съвместите различни видове йога със солна терапия


Разгледайте графика ни и запазете подходящ за вас час за:

Salt Art Yoga – Авторска практика на Светла Иванова, която използва богатството на различни видове йога с акцент правилното им, но плавно изпълнение. Нова тема всяка седмица съчетава упражнения от въздушна, хатха, виняса и ащанга йога, както и подбрани асани отварящи гръдния кош и подходящи дихателни упражнения (пранаяма) за още по-добър ефект от спелеотерапията. Завършва винаги с различни техники за релаксация за пълно възстановяване на хамак или земята с ароматни лавандулови възглавнички за очи. Често е включено използването на ароматни масла. Подходяща за всички нива практикуващи!

Въздушна йога за деца – Безопасна форма на йога, когато е изпълнявана под ръководството на квалифициран инструктор. Вълнуващо, летящо приключение за децата. Забавна и релаксираща, с адаптирани упражнения за работа с хамак тази практика е една от любимите за най-малките. При нас се провежда с деца над 5 години!

Тананикаща йога за деца – Авторски час на Светла Иванова, съчетаващ приказка, с музика, песни, йога упражнения и игри. Освен физическите ползи, тази практика подпомага развитието на креативността и въображението у децата. Забавно удоволствие за деца от 4 до 9 години!

 

Въздушна йога – Невероятно разтягаща и в същото време оформяща тялото, тази форма на йога ще ви помогне да адаптирате класическите асани по нов, забавен и достъпен начин. С помощта на йога-хамака, ще изпълнявате правилно и лесно всяко движение. Релаксацията в хамак, с която завършва всяка практика ще ви стане любима!Подходяща за всички нива практикуващи, с изключение на хора с костни проблеми, изкуствени стави и ставни протези, високо кръвно налягане, очни и сърдечно-съдови  заболявания!

Семейна йога – Време, прекарано заедно с децата ви! Полезно и забавно общуване с неусетно изпълнение на йога упражнения. За родители (придружители) и деца между 4 и 9 години!

Класическа йога – Практика с упражнения за раздвижване на цялото тяло, следващи определена логика и последователност. Включва упражнения за дишане (пранаяма) и кратка релаксация. Подходяща за всички нива!

Йога за начинаещи – Лека и раздвижваща, подходяща за обедната ви почивка, или след натоварващ ден тази практика ще завърши с релаксацията от която се нуждаете. Подходяща за напълно начинаещи и хора, които искат неинтензивна, но ефективна, отпускаща тренировка.

Виняса флоу – Натоварваща, но грациозна и плавна практика, в която позите се сливат една в друга като всяко движение е съчетано с дишането. Помага за изчистване от токсини, гъвкавост и сила. Подходяща за средно напреднали и напреднали!

Пауър йога – Силова практика с високо ниво на натоварване. Използват се гирички, ластици и други уреди за допълнителен ефект. Изгражда баланс между сила и гъвкавост. Подходяща за физически активни хора!

Терапевтична йога за болки в гърба – Със специален акцент върху гърба, врата и раменете. Премахва болките и действа терапевтично още от първото посещение. Набляга на безопасното и правилно изпълнение на асаните. Подходяща за абсолютно начинаещи, по-обездвижени хора, работещи на бюро и слабо активни.

Солно дишане + Медитация – Уникална практика за пълна трансформация! Съчетание от дихателни упражнения (пранаяма) с добавена стойност - ХАЛОТЕРАПИЯ и МЕДИТАЦИЯ. Под ръководството на учител и с помощта на изчистващите свойства на солта в солната ни пещера Salt ще се освободите от негативната енергия, ще се заредите с прана, ще балансирате йоните в организма ви, и ще премахнете натрупаните положителни йони от използването на електронни устройства. След тази практика усещането е като след разходка в планината.

Йога за бременни – Водена от сертифицирани инструктори за специалността тази практика протича приятно и леко. Съдържа подбрани, модифицирани асани от хатха йога, упражнения за дишане и по-дълга релаксация. Насочена е както към често срещани дискомфорти при бременност (схванатост, болки в кръста, гърба, врата и раменете, констипация и др.) и подготовка на тялото за леко раждане, така и към общуване с бебетата и тяхното развитие. Практикувайте йога за бременни за по-осъзната бременност от началото до края. Подходяща е за всеки триместър от вашата бременност.

Йога мама и бебе – Упражнения и масаж за най-малките с възможност на бебетата да общуват помежду си, докато майките изпълняват както индивидуални, така и комбинирани за двамата пози. Подходяща за възстановяване след бременност. За майки с бебета над 2 месеца до прохождане!

Ин Йога – Нежна, тиха, много бавна практика. Работи в дълбочина със съединителната тъкан. Насочена е към лигаментите, костите и ставните връзки в човешкото тяло. Всяка поза се задържа за няколко минути с цел отпускане и безопасно разширяване на тъканите. Използват се кубчета, одеала, болстери, колани. С помощта на мудри, техники за дишане, звуци и етерични масла се подпомога процеса на пълен покой.

Основната идея е разблокиране на физическото тяло, давайки му възможност да стои дълго време в седнало положение. Подготвя съзнанието за правилна концентрация и хармонизира всички вътрешни системи. Ин йога е вдъхновена е от ДАО-истката концепция за вътрешна работа. Всяка от позициите е свързана с въздействието на определени меридиани в човешкото тяло, 5-те вида емоции и съответно 5-те основни органа, свързани с тях.

Чрез тази практика се изгражда търпение, приемане и самонаблюдение. Подходяща е за всички, които искат да се завърнат към усещането си за дълбок покой или тихото вътрешно пространство.

Ин и Ян ЙогаИн е статичен, дълбок и приемащ аспект. Ян е ритмичен, повтарящ се и отдаващ аспект. Чрез тези два принципа практиката е насочена към развитието на правилна концентрация. Помага в изграждането на баланс, засилва мускулите на нашият „център“, подобрява мускулният тонус, кръвообращението, стимулира работата на вътрешните органи, подпомага пречистването на енергийните блокажи и засилва вътрешната сила. Два ясно практическо приложение на правилното позициониране-стоене на тялото във всяка поза в пространството, правилното движение от поза в поза, правилното дишане и осъзнатото присъствие във всичко това. Както енергията може да се дифинира най-общо като Ин и Ян, така могат да бъдат дефинирани и нашите тъкани. Ин тъкан – фасция, лигменти, ставни връзки, сухожилия.Ян – мусули. Ползвайки Вселенският принцип за баланс, в тази практика се работи със стягане и отпускане, напрежение и релаксация, отдаване и приемане Основната идея е да се научим да устояваме на предизвикателствата, позволявайки на тялото и съзнанието да са в състояние на дълбока релаксация през цялото време.

Хатха Йога – Хатха е най-разпространеният йога стил. Думата „хатха” идва от „Ха”, което означава Слънце, и „Тха” - Луна. С обединяването на ИН и ЯН пози се канализират енергиите в тялото и се създава усещане за баланс и лекота. Започва се с центрираща медитация и дихателни техники и след това постепенно се загрява цялото тяло. Преминава се през зареждащи и динамични асани с финал от разтягане и успокояващи пози. Тази балансирана практика ще ви позволи да преминете отвъд физическото подреждане на асаните, да се съсредоточите върху енергията си, и да усетите по-дълбоко чувство за покой и подхранване. Ще ви помогне да огъвкавите цялото тяло, като същевременно работите за неговата сила и стабилност. Резултатите от практикуването на хатха йога са както повишени нива на енергия, тъй като се премахват блокажите от тялото, така и по-спокоен и пълноценен сън, здрав имунитет и високо ниво на концентрация.

 

Запазете час в нашия график и се отдайте на любимата си практика!

Сравнение на продукти
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Нашият онлайн магазин използва така наречените "Бисквитки". Научете повече за нашите политика за поверителност и политика за Бисквитки