You are currently viewing Тайландски масаж за бременни

Тайландски масаж за бременни

  • Post comments:0 Comments
  • Reading time:1 mins read

Тайландският масаж е едно от древните лечебни изкуства на традиционната тайландска медицина, коeто се основава на вътрешния енергиен поток и теорията за енергийния баланс на здравето и лечението. Той е в процес на постоянна еволюция в продължение на повече от 2 500 години.

Кой има нужда от тайландски масаж?
Всеки, чието тяло дава сигнали: „Докосни ме“, „разтегни ме“, „чуй ме“, „утеши ме“ или „излекувай ме“. Този масаж е известен още и с наименованието „пасивна йога“. Получавайки грижа чрез тай масаж процедури тялото по един изключително мързелив и лесен начин усвоява ползите от йога асаните, при което получаващият масаж е напълно отпуснат. Това е само малка част от ползите на масажа по време на бременността, когато тялото е в процес на интензивна промяна на физическо и емоционално ниво. Масажът е благодатен не само за майката, но и за бебето!


Как се прилага?
При тайландският масаж за бременни движенията са леки и нежни, чрез използване на длани и палци. Работи се по енергийните меридиани, които обхващат проблемните зони, появили се в следствие на бременността. Такива са по-често болките в гърба, тежест в кръста и краката. Тай масажът изключително добре повлиява стреса, тъй като значително подобрява дълбочината на дишането. Облекчава и отпуска напрежението в тялото, като стимулира нервите и подобрява функцията на вътрешните органи.
Препоръчително е предварителна консултация при бременни с високо кръвно налягане или сърдечни проблеми.

Масажът се прилага в позициите – тилен лег (по гръб), страничен лег и седеж. По време на масажната процедура клиентката е облечена с леки и удобни дрехи.

Още ползи от тайландския масаж:

1. Масажът помага на майчиното тяло да се освободи от отпадни продукти , чрез лимфна, кръвоносна системи – редуцира се умора, повишава жизнеността.
2. Подпомагайки кръвообращението, масажът намалява натоварването на сърцето на майката и помага кръвното да е в норма.
3. Мускулен дискомфорт – крампи, напрежение, втърдяване, може да бъде облекчен.
4. Масажът помага за освобождение от млечна киселина и други продукти на обмяната на веществата, предизвикващи умора.
5. Масажът може да успокои депресия и раздразнителност, които са резултат от хормонални промени.
6. Облекчава много от обичайни за бременността проблеми като болки в гърба, схващане на врата, крампи на подбедриците, главоболие, отоци, болезнени и отекли глезени и стъпала.
7. Масажът засилва местно и общо кръвообращение, по този начин на клетъчно ниво майката и плода получават повече кислород и хранителни вещества – това означава повече виталност и по-малко умора за майката, по-добро хранене за бебето.
8. Масажът стимулира секреторна функция на ендокринни жлези, което помага за стабилизиране на хормонално ниво.
9. Релаксира напрегнати мускули и тонизира слаби, подобрява еластичността на мускулите.
10. Подобрява подвижността на ставите и на опорно двигателния апарат.
11. Масажът успокоява нервното напрежение-майката има здрав сън. Лекарите са единодушни, че спокойна майка има леко раждане.
12. Масажът след раждане намалява стреса от родилния процес и възвръща силата на родилката.


     *   *  *  * * * *

Автор: Доротея Маринова – практикува традиционен тайландски масаж от 2009 година, след завършване на цялостен курс и диплома от Thai Massage School of Chiang Mai, Thailand, единственото акредитирано от Правителството, Министерството на образованието и Кралското семейство училище за професионално обучение по Тай масаж и подготовка на квалифицирани кадри в света.
От 2014 година е сертифициран йога инструктор към Yoga Alliance за RYT-200h.

„Уменията от йога и най-вече от воденето на практиките по йога през бременноста, съчетани със знанията от тай масажа, създадоха за мен още по-пълна картина за това как да бъда истински полезна за бъдещите майки. Това се засили особено и след личният ми опит от бременността и раждането през 2015та година.
Съчетаването на дъха с натиска и движението, отвеждат ума в блаженното състояние на успокоение и отпускане. След масажа в тялото се усеща свобода и сила. Жените споделят, че чувстват лекота и много нова енергия. Знаем, че бебето възприема околния свят чрез мама, затова какво по-хубаво от това да му дадем сигурността и спокойствието още от утробата.“

Доротея Маринова

Мнения от клиенти на Доротея:

Запознах се с тай масажа по време на първата ми бременност и продължавам да се изненадвам всеки път как тази древна терапия насърчава енергийния поток чрез освобождаване на блокажи и цялостно хармонизиране, като работи върху мускулите на тялото, за да осъществи релаксацията и възстанови гъвкавостта на ставите. А Ея е не само професионалист и изключително квалифицирана, тя е необичайно интуитивен практик в своята област. Не само масажист, а също и лечител, тя ще забави света ви и ще ви остави с дълбоко чувство за хармония в ума, тялото и духа. Благодаря за редовните масажи, те станаха част от стратегията ми да намаля стреса и да подобря емоционалното си и физическо съществуване. Препоръчвам на всички!“

Десислава Дойчинова

„Доротея е страхотна! Зарежда с позитивната си енергия и усмивка. Масажите й са приятно отпускащи, особено в онези месеци, когато в тялото ти расте човече и понякога е трудно да намериш физическия комфорт. Препоръчвам горещо!“

Десислава Бинчева

„Скоро родих и вече нямам търпение да отида на масаж. Лично на мен ми действа отпускащо и зареждащо. Особено в последните месеци на бременността, когато е труддно да се намери комфорт. А и Доротея е много позитивна и общуването с нея е лесно. Препоръчвам с де ръце!!!“

Наталия Николова

„Горещо препоръчвам тай масажа на Доротея! Ходя на масаж в периода на моята бременност и спокойно мога да кажа, че типичните проблеми – болки в кръста, схващане и крампи в краката, са мит. Масажът е съобразен със спецификите и състоянието на бременната жена. След него се чувствам едновременно релаксирана и енергизирана. Истинска наслада и терапия за тялото!“

Мария Дудева

МОЖЕ ДА ЗАПАЗИТЕ СВОЯ ЧАС ЗА ТАЙ МАСАЖ (за бременни или не) В SALT&ART НА ТЕЛЕФОН:

0888 9999 15 – ВСЕКИ ЧЕТВЪРТЪК МЕЖДУ 13 – 17ч

Вашият коментар