Велина

Йога за бременни, Денс йога стречинг за вътрешен мир и здраво тяло

Велина Новакова – е инструктор по „Port De Bras“ и водещ на практики като: „Йога за бременни и възстановяване след раждане – „В Хармония с Мама“, „Хармоничен поток за мама и бебе“, Йога за деца, „Движения и Танци за Бъдещи Майки“, както и различни тематични, творчески и игрови Занимания за Деца и Родители.

Завършила Авторски курс за „Общуване и работа с деца чрез йога“ както и Авторски тренинг „Носещи живот в себе си“. Създател на центъра за творчество и развитие „Детски ръчички“, организатор на творчески работилнички и художествени ателиета, – тематични и групови занимания за осъзнаване и работа през игри и преживяване, – Музикално-танцова програма за деца и родители „Да танцувам с мама“

С много любов и радост Велина споделя своя опит с бъдещите майки, родителите и децата по време на практиките си.
Към пренаталната йога се насочва, осъзнавайки привързаността си към този незаменим период от живота на всяка една жена. Разбирайки важността от пренаталното общуване, от спокойното, уверено и щастливо раждане, както и факта, че възпитанието на детето започва още в утробата на майката – тя завършва авторския тренинг „Носещи живот в себе си“. Този тренинг е създаден, за да подкрепи бъдещите майки, както на физическо ниво (чрез йога практики и упражнения, спомагащи за развиването на по-силно, хармонично и здраво тяло), така и на психосоматично ниво разкривайки взаимовръзката и единството между ума, емоциите и тялото на майката и бебето, и благотворното въздействие на съзнателното общуване между тях.

В Salt&Art Велина провежда и практиката „Денс Йога-Стречинг“ за вътрешен мир и здраво тяло. Тя е съчетание между Терапевтична и Хатха Йога, Пилатес, Стречинг и „Порт Де Бра“ елементи, ритмично събрани в една хармонична програма, целяща единството и свързването на тялото, ума и духа на по-ефективно и дълбоко ниво. Тази балансирана програма, щадяща ставите и сухожилията, е за тези, които търсят не много интензивна, но ефективна отпускаща тренировка със специален акцент върху коремните мускули, краката, дупето, гърба, врата и раменете.