Често задавани въпроси

Тук ще намерите събрани всички най-често задавани въпроси, които сме получавали през годините, свързани с ползването на услугите ни. Ако желаете да попитате още нещо не се притеснявайте да ни позвъните на телефон 0888 9999 15 или да използвате формата ни за контакт.

Регистрацията се прави еднократно с цел да имате профил, с който да можете да запазвате място за избраната от вас услуга, и да се запознаете и приемете общите условия за ползване на студиото. В профила ви се пази информация за вашите резервации, посещения, платени и предплатени услуги, както и валидността им.

Първоначалната регистрация НЕ запазва място!!

След като я направите ще получите еднократно мейл за „добре дошли“ и успешна регистрация. После е нужно да изберете желаната от вас йога практика или солна инхалация, и да запазите място/час. Ще получите втори мейл с потвърждение. От всеки мейл с потвърждение за резервация или напомняне за предстояща, можете да анулирате избраната от вас услуга до 2 часа преди началото й без наказателна такса в размер на 8 лева.

Наказателна такса* се начислява автоматично от системата ни в случаите, когато не отмените запазеното от вас място до 2 часа преди избраната услуга, или в случай на неявяване. Това се прави, защото сте възпрепятствали ползването на услугата от някой друг желаещ без да предупредите.

Ако отмените навреме сами (през линка в получения от вас мейл) направената ви резервация или по телефона – наказателна такса НЕ се дължи!

 

* Наказателната такса е равна на 50% от стойността за солна стая или йога. 

Системата ни е настроена така с цел да не носите отговорност и да не се начислява на вас наказателна такса при евентуално неявяване на друг човек/приятел.

Ако запазвате място за детска солна инхалация не е нужно да правите две резервации.

Ако запазвате място за повече от едно дете за солна инхалация, или за вас и детето ви за йога е нужно да ни позвъните да добавим всеки следващ човек, или да му създадете профил с друг мейл и телефон.

Първо да уточня, че „солна терапия“, „солна стая“, „халотерапия“, „солна инхалация“ и „солна сесия“ се употребяват за едно и също. 

Халотерапията се случва в стая – обикновено цялата бяла като нашите стаи, с покритие от сол по стените, и голямо количество сол по земята. В нея микроклимата наподобява този на солните пещери, които имат доказан терапевтичен ефект върху редица заболявания и симптоми, свързани с дихателната система, алергии, кожни проблеми и др. 

Всичките ни стаи са снабдени с апарат, наречен халогенератор, който е една от големите инвестиции за направата им. Чрез него се разпръсква контролирано количество медицинска сол, което въздейства само чрез дишането ви и полепването по кожата. Вие не е нужно да правите нищо специално.

Много хора задават въпроси свързани с първото си посещение в солна стая от сорта на: „Да си нося ли джапанки?“, „По бански ли се влиза?“, „Трябва ли да се преобличам преди солната стая?“, „Мога ли да се събуя бос?“, „Какво да очаквам?“ и т.н.

Накратко ви отговарям, че не трябва да се подготвяте специално, нито пък да носите нещо допълнително. Може да дойдете спокойно с дрехите, с които сте облечени в ежедневието ви. Влиза се задължително без обувки или с поставени върху тях калцуни, но ви препоръчваме да събуете обувките и дори чорапите си, за да усещате приятния допир на солта. Повече за ползите от посещението в солна стая можете да прочетете в другите въпроси, в блога ни, или в категория „услуги“ – халотерапия. 

Преди да влезете свалете връхната си дреха и я оставете на някоя от закачалките ни, или в гардероб. Не е нужно да сменяте облеклото си, но е добре да имате готовност да свалите блузата си с дълъг ръкав, ако ви стане топло. Ако идвате заради кожен проблем е възможно да останете по бански, но за целта е добре да ползвате стаята самостоятелно, защото обичайно хората не влизат по бански, а с ежедневни дрехи. По-добрият вариант, ако държите да сте по-съблечени е да си носите примерно потник или блуза с къс ръкав и къси панталонки.

Препоръчваме дрехите ви да са по-удобни, свободни и комфортни.

Не се притеснявайте, че ще се изцапат или повредят от солта. Лесно ще ги изчеткате след това още преди да излезете от помещението ни.

Поддържаме постоянна температура около 24 градуса.

Лечебното въздействие на солта се състои в това, че тя притежава антибактериални, противовъзпалителни, антисептични, абсорбиращи, втечняващи, отхрачващи, изсушаващи и отбъбващи свойства. Благодарение на тях вашето състояние се подобрява.

Накратко добре е при – астма, алергии, при пушачи, бронхити, синузит, кожни проблеми (акне, екзема и др) , настинки, ринит, отит, затруднено дишане, хъркане, при спортисти, певци и хора, които често използват гласа си, при всякакви респираторни проблеми и такива свързани със затруднено дишане, както и за повишаване на имунната система и възстановяване след вирусни и грипни заболявания.

Обикновено ако имате хрема (включително т.нар. „задна хрема“), задържали сте слуз, или ви е запушен носът е възможно още на първото посещение тази слуз да започне да излиза, или „носът ви да започне да тече“. Затова има кърпички и кош пред стаята за инхалации, за да можете да издухате излизащите по-лесно секрети. Ще почувствате облекчаване на дишането ви и „по-лесно дишане“, заради отбъбващия лигавицата ефект. Тези ефекти не са задължителни за всички или могат да се усетят след повече посещения. 

Можете да прочетете в блога на сайта, първата ми статия, в която разказвам защо направих солна стая. Една от причините е, че самата аз имам алергия и изкривена носна преграда и се убедих в ефекта й. Солната инхалация ни помага като отбъбва лигавицата ни, така че да вдишваме по-лесно през носа. Честите терапии също понижават нивото на имуноглобулините (IgE, IgA), които са отговорни за алергиите в организма ни.

Използвайте времето за пълен релакс, докато слушате успокояващата музика, която сме пуснали. Можете да четете книга например. Ние разполагаме с библиотека специално за нашите клиенти от която можете да си изберете книга, която да внесете в солната стая.

Децата си играят с играчките ни като в пясъчник. Вътре има оставени и детски книжки, както и списания за възрастни.

Солната ни стая разполага и с люлка, която издържа до 150 кг. Всички могат да я ползват. Знаете, че люлеенето успокоява.

Ако сте с ваши приятели, разбира се, може да си говорите.

Не препоръчваме пускането на ваша музика освен, ако не сте със собствени слушалки.

Може да внесете и електронен четец, който най-много леко да се напраши от солта, но не и да се повреди.

Използването на телефони за разговори не е препоръчително освен, ако не сте сам в стаята, за да не смущавате и пречите на останалите хора да релаксират.

Пиенето на вода и приемането на храна по време на престоя ви в солната стая определено ще намали ефекта й, защото ще отмие полепналите по устната ви кухина, гърло и дихателните пътища солните частици, и ще възпрепятства доброто им, постепенно разграждане и антибактериално действие.

Доказано е, че децата дишат по-учестено от възрастните особено, когато си играят и извършват някаква физическа дейност. Това предполага, че вдишват по-бързо нужното количеството сол за солна инхалация. Към 12 годишна възраст дишането им се поизравнява с това на зрелите хора и затова се пренасочват на солна стая за възрастни.

В часовете за възрастни могат да влязат едновременно толкова хора, колкото столове има в съответната солна стая в кв. Изток или кв. Дружба. В графика за солни инхалации ще се ориентирате за свободните места.

В сесиите за деца се допускат 3-ма родители с три деца, защото смятаме че е добре за социализирането на децата, и им е по-забавно да играят заедно.

Ако обстановката в страната е пандемична променяме броя на посетителите според съответните изисквания за извънредни мерки. 

Имайте в предвид, че заради стерилната среда и анти-бактериалното действие на солта е почти невъзможно да се заразите в солна стая.

Ако желаете да ползвате сами (само с вашето дете, приятели или семейство) някоя от солните ни стаи, то тогава цената е според обявените за самостоятелно ползване цени.

Когато желаете да сте сами, с вашето дете, семейство, или приятели може да запазим за самостоятелно ползване някоя от солните ни стаи.

Това се случва само след позвъняване по телефон: 0888 9999 15 – за кв. Изток или 0888 9999 13 – за кв. Дружба.

В стаята ни има 5 стола + 1 люлка. 

В стаята може да влезете толкова човека колкото броя столове има в съответната стая. 

Също е задължително да направите това, ако детето ви има хрема, за да не притесняват другите присъстващи. 

В този случай няма да ви таксуваме допълнително, но ви молим да изберете час за посещение, който не е “пиков”, т.е. между 13 и 17ч

* При резервирана, но непосетена самостоятелна солна стая правилото на студиото е, че ни дължите неустойка в размер на 50% от цената за самостоятелно ползване. 

Таксата ще трябва да бъде заплатена при следващото ви посещение или преди това по банков път, ако желаете да останете наши клиенти.

Да, с удоволствие ще бъдем ваши домакини. Цените за самостоятелно ползване на стаите ни за йога или солни инхалации са напълно приемливи и достъпни, и са посочени в ценоразписа ни. При по-дългосрочно ползване на някоя от стаите ще ви предложим още още-добро ценово предложение и отстъпки.

Не, картата ви покрива напълно тези услуги и не е нужно нищо да доплащате.

Да, можете да ползвате -20% отстъпка за определени масажи, които са избоени на сайта в категорията „услуги“ в „масажи и терапии“. 

Към момента това са класическите масажи с времетраене между 40 и 90 минути, както и масажите за лице, деколте, шия и рефлекторен масаж на стъпала.  

Когато влизате с дете до 12 години вие заплащате само неговата солна сесия и влизате безплатно като придружител. Ако детето ви е с карта „мултиспорт“ или карта на студиото се чекира/отбелязва само неговата карта. 

* В този случай е добре да запазите солна стая за деца с продължителност 30 минути.

След 12 годишна възраст децата влизат сами. 

Ако ползвате карти „мултиспорт“ се таксуват и двете карти – вашата и на детето, а ако сте с карта на студиото се отбелязват две посещения. 

* В този случай можете да запазите солна стая за възрастни с продължителност – 40 минути.

Ако сте повече от двама човека от едно семейство и не използвате карти всеки следващ член от семейството заплаща 50% от стойността на еднократното посещение. 

Има детски карти мултиспорт, с които влизате безплатно като придружител на детска солна сесия с дете до 12 години. В този случай не ползвате вашата карта.

Ако детето ви е над 12 години – то заедно може да посещавате солната стая за възрастни, която е с по-дълга продължителност. В този случай чекираме неговата и вашата карта.

Да, можете да запазите час от определените за възрастни в следните случаи:

 • ако детето ви е над 12 години;
 • ако часовете за детските сесии са свършили, т.е. няма свободни места за тях, но само след обаждане по телефона;
 • ако определените часове за детски сесии са ви неудобни – отново само след обаждане по телефона.

Децата ви могат да посещават практики за възрастни, ако са навършили 12 години. Само за въздушната йога е добре да са посетили преди това поне един час за семейна или детска йога, за да може инструкторът да прецени дали са готови да се прехвърлят в часа по въздушна йога за възрастни.

Преди навършване на тази възраст децата ви могат да посещават определените като детски йога практики в графикът ни, на които е обозначена възрастовата граница, примерно: йога за деца от 3-7 години, въздушна йога за деца над 6 години и др.

Можете да посещавате заедно практиките по семейна и семейна въздушна йога.

Обичаме работата си, ценим времето и желанието ви да практикувате и ще се радваме да ни посетите независимо дали сте сам. Ако инструкторът ни пътува от далече и няма други посетители освен вас, ще ви уведомим поне два часа преди началото й, или ще ви предложим нещо за компенсация.

Разбираемо е, че на детето ви не му се тръгва от солната стая, защото вътре е топло, приятно, има люлка и много играчки и книжки, с които да се забавлява.

Възможно е да удължите престоя си в солната ни стая като заплатите и второто си посещение на същата цена, но за да не се получи предозиране със солен аерозол по време на удължения престой НЯМА да ви пускаме солна инхалация. Ако знаете, че на детето ви, и на вас, ще ви е по-приятно да останете по-дълго е добре да запазите две последователни солни стаи предварително, защото на място може да се окаже, че часът след вас е зает.

При нас можете да посещавате солна стая с бебе след 3-месечна възраст. Халогенераторът ни разпрашва солта на много фини частици, така че няма никаква опасност за бебетата при вдишване.

Децата до 12 годишна възраст влизат в стаята с придружител.

Когато сте в солната стая заедно с децата ви – вие носите отговорност за тяхната безопасност като например това, те да не си хвърлят сол в очите. Ако все пак се случи можете да измиете очите им на мивката с течаща вода.

Солта, която влиза в солната стая е дозираната така, че да се разпространи точно определено, здравословно количество.

За да предозирате едва ли не трябва по цял месец да не излизате от солната стая. Ако правите по 10-20 последователни посещения месечно няма да прекалите. Също, ако посещавате солната стая през ден.

Може да се ориентирате, че сте прекалили, ако получите по-суха, необичайна за вас кашлица. Това не е опасно. В такъв случай преустановете за седмица посещенията си и пийте повече вода.

Зависи от това за какво посещавате солната стая, но винаги ефектът при децата се вижда по-бързо, отколкото при възрастните.

Нашите препоръки за честота на посещенията са следните:

За хора с настинки, хрема, симптоми на грип, или други временни неразположения – от 3 до 10 последователни сесии (посещения) могат да бъдат много ефективни.

За хронични респириторни и дерматологични състояния като астма, бронхит, синузит, алергии, псориазис и др. силно се препоръчва да се извършат 10-20 последователни сеанса за възможно най-кратък период от време. Тази последователност може да се повтори 2-4 пъти годишно.

За развлекателни, релаксиращи и облекчаващи стреса цели сесиите могат да бъдат прилагани толкова пъти, колкото желаете, примерно през ден, но не повече от 10 пъти на месец, ако идвате всеки месец.

За засилване и поддържане на имунитета посещението в солната стая е най-ефективно, когато се прилага поне три пъти седмично.

След прекарани вирусни заболявания е добре да направите поне около 10 последователни сесии, за да се изчистите. Препоръчително е терапията да се повтаря 1-3 пъти годишно, за да се поддържат положителни резултати.

И няколко съвета, които искам да споделя от личен опит с вас.

Ако не искате често да боледувате си правите редовна профилактика. Създайте си навик да посещавате солна стая всяка седмица поне 2-3 пъти, или 8 пъти месечно през относително равни периоди.

Жените преди месечен цикъл, за да избегнат пъпчици по кожата е добре да посетят солната стая в седмицата преди него поне 3-4 последователни дни. А за да поддържате кожата си чиста и като превантивна мярка против възпаления всяка седмица по 2 пъти.

Една от целите на солната стая е да релаксираме, а това няма как да се случи с телевизор, който е едно от сетивните развлечения, които можем да правим и вкъщи.

Някои фототапети създават уютна атмосфера и са наистина приятни за гледане. Обикновено заемат поне едната стена в солната стая и често това е така, защото солното покритие на стените е доста по-скъпо от цената на един фототапет. Освен това фототапет можете да си поставите и вкъщи, а солна стена – едва ли. Насладете се на изцяло бялата ни обстановка и тишина като в приказка.

Да. Нежелателно е ползването при повишена телесна температура. Вие сами трябва да наблюдавате за това, защото в студиото НЕ мерим температура. Ако имате запазен час и междувременно сте вдигнали температура не се притеснявайте да го отмените.

Не посещавайте солната стая също:

 • ако имате отворени рани;
 • неконтролирана с лекарства хипертония;
 • при сърдечна недостатъчност;
 • епилепсия;
 • кашлица с кървене;
 • онкологични заболявания;
 • белодробна недостатъчност;
 • остри респириторни вируси и заболявания;
 • Covid_19 и във всички останали случай, когато вашият лекар не ви препоръчва