Йога

В Salt&Art можете да съвместите различни видове йога с хало- и спелео- терапия 

Разгледайте графика ни и запазете подходящ за вас час 

Salt Art Yoga – Авторска практика на Светла Иванова, която използва богатството на различни видове йога с акцент правилното им, но плавно изпълнение. Нова тема всяка седмица съчетава упражнения от въздушна, хатха, виняса и ащанга йога, както и подбрани асани отварящи гръдния кош и подходящи дихателни упражнения (пранаяма) за още по-добър ефект от хало- и спелеотерапията. Завършва винаги с различни техники за релаксация за пълно възстановяване. Често е включено използването на ароматни масла. Подходяща за всички нива практикуващи!

Въздушна йога за деца – Безопасна форма на йога, когато е изпълнявана под ръководството на квалифициран инструктор. Вълнуващо, летящо приключение за децата. Забавна и релаксираща, с адаптирани упражнения за работа с хамак тази практика е една от любимите за най-малките. При нас се провежда с деца над 6 години!

Тананикаща йога за деца – Авторски час на Светла Иванова, съчетаващ вълшебна приказка с музика, песни, йога упражнения и игри. Освен физическите ползи, тази практика подпомага развитието на креативността и въображението у децата. Забавно удоволствие за деца от 3 до 7 години!

Ин и Ян Въздушна йога – Авторска практика, която съчетава ползите от въздушната йога на ниски и високи хамаци. Подходяща за начинаещи.

Динамична Въздушна йога – По-интензивна практика, която се препоръчва за хора практикували, или поне опитвали вече въздушна йога, и търсещи по-голямо натоварване и предизвикателни упражнения. Не се препоръчва за деца под 12 години.

Семейна йога – Въздушна или на земя, съчетава в себе си ползите от йога упражненията и забавно прекараното време заедно с децата ви (над 4 години). 

Въздушна йога – Невероятно разтягаща и в същото време оформяща тялото, тази форма на йога ще ви помогне да адаптирате класическите асани по нов, забавен и достъпен начин. С помощта на йога-хамака, ще изпълнявате правилно и лесно всяко движение. Релаксацията в хамак, с която завършва всяка практика ще ви стане любима! Подходяща за всички нива практикуващи, с изключение на хора с костни проблеми, изкуствени стави и ставни протези, високо кръвно налягане, очни и сърдечно-съдови  заболявания!

Йога за хормонален баланс – Класът е подходящ само за жени и е по комлекса на Дина Родригес за хармонизиране нивото на женските хормони. Състои се от серия от динамични йога упражнения и интензивни дихателни техники и визуализации за стимулиране на жлезите с вътрешна секреция, раздвижване на енергията и премахване на блокажите в цялото тяло. Часът завършва с релаксация за хармонизиране и успокояване на физическо и енергийно ниво.
Редовното практикуване на хормонална йога терапия води до позитивни резултати още през първия месец.   

Основни ползи:
– подпомага хормоналното и менструално здраве
– подобрява и удължава фертилността
– укрепва имунната система
– облекчава симптомите на депресия, тревожност, панически страх
– съдейства за подмладяване и разхубавяване на тялото
– осигурява подкрепа в периода на мено-паузата
Йога комплексът включва лесни за изпълнение асани и е подходящ за всички жени.

Не се препоръчва в първите дни от женския цикъл, в следоперативен период, при рак на гърдата и репродуктивните органи, при напреднала ендометриоза.

Терапевтична йога за болки в гърба и Релаксация – Със специален акцент върху гърба, врата и раменете. Премахва болките и действа терапевтично още от първото посещение. Набляга на безопасното и правилно изпълнение на асаните. Подходящ за абсолютно начинаещи, по-обездвижени хора, работещи на бюро и слабо активни.

Йога за бременни – Водена от сертифицирани инструктори за специалността тази практика протича приятно и леко. Съдържа подбрани, модифицирани асани от хатха йога, упражнения за дишане и по-дълга релаксация. Насочена е както към често срещани дискомфорти при бременност (схванатост, болки в кръста, гърба, врата и раменете, констипация и др.) и подготовка на тялото за леко раждане, така и към общуване с бебетата и тяхното развитие. Практикувайте йога за бременни за по-осъзната бременност от началото до края. Подходяща е за всеки триместър от вашата бременност.

Пауър йога – По-интензивна практика с акцент върху коремните мускули, краката, дупето, гърба, врата и раменете. Подходяща за всички нива практикуващи и особено за дами, които искат бързо и ефективно да стегнат тялото си, или да отслабнат.

Вълшебна йога за деца – Любима практика на най-малките. Чрез игри, истории и песнички се добиват важни умения в неконкурентна среда чрез подкрепа и разбиране. Насърчава децата да се отпуснат и забавляват, докато развиват не само сила, координация и равновесие, но и осъзнаване на тялото си, по-добра концентрация и най-вече здраве. Повлиява добре на ендокринната, опорно-двигателна и дихателната система. Повишава имунитета, вниманието и паметта.  Спомага за по-доброто оросяване на мозъка и стимулира развитието на предните му дялове, свързани с взимането на по-съзнателни решения. Балансира автономната нервна система. Подходяща е за деца от 4 до 7 годинки

Терапевтична ин въздушна йога /с ниски хамаци/ – Практиката се изпълнява с ниски хамаци близо до пода. Характерното за нея е, че се задържа в позите между 1-5 минути. Работи се основно в долната част на тялото – ханш, таз, вътрешна част на бедрата, долна част на гръбначния стълб. Нарича се „ин“, тъй като при нея се развиват по-лунните, по-женствените качества чрез подхранване на съединителната тъкан и фасцията в тялото, която ни призовава към повече мекота, подвижност и сила. По време на по-дългото задържане в позите мускулите се отпускат и при освобождаването е възможно да се отключат различни емоции. Диша се дълбоко, при което се центрират дъхът и тялото. Изпитва се чувство на спокойствие и освобождаване от стреса в ежедневието. Практиката оказва благотворно въздействие върху целия гръбначен стълб, тазовите кости и вътрешните органи. Подобрява храносмилането, кръвообращението и циркулацията на лимфата в тялото. Премахва се умората в краката. Възможно е практикуващият първоначално да почувства дискомфорт в някои от позите. Това се дължи на физически и енергийни блокажи, от които се освобождаваме по време на практиката и разгръщаме пълния си енергиен потенциал.

Face, Body & Soul – Новата авторска практика на Светла Иванова е разделена на 3 части, в които се обхващат нуждите и грижата за себе си, за да си тръгнете по-сияйни, спокойни и усмихнати. В първата част се правят упражнения за раздвижване и правилна стойка. Във втората – техники за самомасаж с ръце и гуа-ша, и упражнения от йога за лице (face yoga). Финалът е с по-дълга релаксация и маска за лице. Това са трите грижи, които всяка жена е добре да полага за себе си, за да се чувства красива, желана, привлекателна, и в хармония със себе си. Всички материали са осигурени! Практиката е подходяща само за жени, включително бременни, независимо от напредъка им досега в йога. Приказките и общуването по време на това прекрасно преживяване са разрешени. 

 

Йога за лице в солна стая

Йогата за лице при нас се провежда в солните ни стаи и комбинира ползите от халотерапия, упражнения за дишане и правилна стойка, както и такива против болки и схващания във врата и раменете, които имат пряко отношение към кръвообращението на лицето.

Тя е включена и в част от практиката Face, Body&Soul. И в двата часа често се използва гуа-ша камък и други средства, с който си правим самомасаж. Камъчетата и продуктите са подсигурени от нас, но също ги предлагаме и в студиото, ако решите да продължите да ги
използвате в домашни условия.

*Запазването на час по йога за лице в солната ни стая става през графика ни за солни инхалации за възрастни. 

Практиката е подходяща за всички дами след 25 годишна възраст, които търсят безопасен начин да поддържат лицето си красиво и сияйно.

 

Йога и Релаксация – Тази форма на йога предлага по-лека, но достаъчно раздвижваща йога практика и дълга релаксация. Поставя акцент върху правилно изпълнение на позите, дъха и отпускането. Особено подходяща за работещи хора, които искат да се възстановят от умората натрупана в областта на врата, гърба и раменете. Подходяща е за бременни и напълно начинаещи. 

 

Релаксация или Медитация в хамак с гонг, тибетски и кристални купи, и други музикални инструменти – Напълно отпускаща и възстановяваща практика за тялото и ума. Ще си тръгнете от нея с чувство за лекота, презаредени и отпочинали. 

Запазете час в нашия график и се отдайте на любимата си практика!