Халотерапия в Солна стая

В Salt&Art сме изградили две солни стаи, които ще повлияят положително върху здравето на децата ви и на вас самите.

  • Халотерапия за деца с продължителност 25 минути
  • Халотерапия за възрастни с продължителност 40 мин.

 Запазете час в нашия график и се радвайте на добро здраве!

 ВАЖНО: В "Salt&Art не предлагаме диагностика или препоръки за медицинско лечение. Преди започване на терапия е важно да се консултирате с наблюдаващия заболяването ви специалист или педиатър.
Солна терапия НЕ се провежда при повишена телесна температура, обострено състояние на хронично заболяване или рецидиви, епилепсия, сърдечна недостатъчност, остри етапи на респираторни заболявания, хронична белодробна недостатъчност, интоксикация, туберколоза, активно кървене, рак, неконтролирана хипертония или психични заболявания.

Халотерапия въздейства благоприятно върху здравето
Халотерапията е естествен метод за профилактика и лечение на редица заболявания в организма. Осъществява се чрез халогенератор, който стои в помещение, чиято цел е да постигне здравословна среда чрез микроклимат, близък до солната пещера, морския бряг или борова гора.  Халогенераторът впръсква във въздуха отрицателно заредени солни частици, които при вдишване неутрализират положително заредените йони в човешкия организъм, създавайки по този начин естествен баланс. Впръскването на сух аерозол играе важна роля за облекчаване на здравословни проблеми и се прилага най-вече при хора с респираторни заболявания и кожни състояния. 

Как точно се провежда халотерапията?
Посетителите прекарват време с продължителност на 40 минути за възрастни и 20 минути за деца, вдишвайки разпрашени фини частици от 1-3 микрона специална фармацевтична алпийска каменна сол. Тези частици се транспортират до най-малките бронхи и дихателни пътища в белите дробове, включително синусите и носната кухина. Солните частици действат като антибактериално средство, разтваряйки бактерии и замърсители, попадащи в дихателните пътища. След престоя в солната стая, те започват да се изкашлят от пациента или се изхвърлят по време на обменните процеси чрез кръвния поток. Лечението с халотерапия:

  • намалява възпалението в белите дробове;
  • изсмуква натрупването на слуз;
  • подобрява функцията на белите дробове;
  • отваря дихателните пътища;
  • повлиява кожни заболявания като дерматит и псориазис;
  • повлиява успешно стресови състояния като депресия, безпокойство и хронична умора.

Колко сесии халотерапия са препоръчителни?
За хора с настинки, симптоми на грип, ушни инфекции или други временни дихателни затруднения - от 1 до 8 сесии могат да бъдат много ефективни.

За хронични респираторни и дерматологични състояния като астма, бронхит, синузит, алергии, псориазис и т.н. -  силно се препоръчва да се извършат 12 до 20 сеанса по 40 минути всеки, при възможно най-кратък период от време.

За развлекателни, релаксиращи и облекчаващи стреса цели - сесиите могат да бъдат приложени толкова пъти, колкото желаете.

Лечението в солна стая е най-ефективно, когато се прилага поне три пъти седмично. Препоръчително е терапията да се повтаря 1 до 3 пъти годишно, за да се поддържат положителните резултати.

Безопасна ли е халотерапията за деца?
Халотерапията (солната терапия) е не само безопасна за децата, но и силно се препоръчва. Това е 100% естествено, неинвазивно и удобно лечение без странични ефекти или потенциални опасности за здравето. Лечението е подходящо за деца от всякаква възраст (включително бебета). Децата всъщност реагират на терапията по-бързо, отколкото възрастните.

Защо е толкова релаксиращо в солна стая?
Солта има естествената способност да балансира положителния заряд в телата ни чрез свързване на прекомерните положителни йони с отрицателните йони на солта. Неутрализиращите сили на солта отменят положително заредените и вредни електромагнитни вибрации в нашата околна среда , както и в нашето тяло. 

Какво облекло трябва да нося по време на халотерапията?

Солната терапия не изисква специално облекло. Солта няма да повреди дрехите или да остави петна по дрехите ви. Може да носите всичко, което ви харесва, тъй като ще останете изцяло облечени за сесията. Единственият елемент, който добавяте, са калцуни, ако не искате да събувате. Можете да останете боси или по чорапи. За децата е добре да бъдат по чорапи или боси, тъй като калцуните са неподходящи за малките им крачета.

Съществува ли риск от заразяване с инфекция от други клиенти в солната стая?
Микроклиматът в солната стая е 3 пъти по-чист, отколкото в стерилна хирургична зала в болница, поради което е почти невъзможно да се заразите с инфекция или да бъдете засегнати от бактерии по време на терапията. Солта има антибактериални свойства и убива почти всички бактерии при контакт. В допълнение, нашата вентилационна система постоянно работи за циркулиране на въздуха в солните стаи, като изтегля застоялия въздух и вкарва чист, филтриран въздух. 

Разгледайте нашия график със солни инхалации и запазете най-подходящи за вас час!

Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва така наречените "Бисквитки". Научете повече за нашите политика за поверителност и политика за Бисквитки