Дишане през чакрите

След успешното провеждане на живо на активната медитация “Дишане през чакрите“ ви каня следващата събота(08.04) да се съберем отново и да споделим в група това невероятно преживяване.
Тази активна медитация по метода на ОШО ни помага да събудим енергийните си центрове и да позволим на енегията да протича свободно през нас. Медитацията може да събуди много саботажи и страхове, поради дълбочината, която достига на физическо ниво. Дишането, движението и звука ни помагат да пуснем контрола и да освободим дълбоко задържани емоции и блокажи. Първият цикъл е най-труден поради своята наситеност, но с всеки следващ цикъл дишането става все по-лесно, хватката на контрола отслабва, а преминавайки от главата в тялото и „продухвайки“ всичко застояло и ненужно, можем да се слеем отново със силата вътре в нас и да я оставим да ни изпълни.
Медитацията продължава един час и се състои от две фази. През цялото време очите са затворени. Първата фаза е динамичната част и продължава 45мин (три цикъла по 15мин). Втората фаза е релаксацията и интеграцията на преживяванията от първата фаза. Всеки активен цикъл се изпълнява в изправено положение като се правят дълбоки и бързи вдишвания, преминавайки през всички седем чакри. Преминавайки към по-горните чакри, дишането става все по-бързо и по-леко. Тялото остава отпуснато и меко. Оставете се на движенията, които се появяват естествено в този момент, каквито и да са те. Стъпалата, обаче, трябва да са неподвижни. Когато дишането премине през всички седем центъра, оставете дишането и осъзнатостта да преминат обратно през всяка една чакра като дишането става все по-бавно от чакра на чакра. Има около две минути да се завърнете обратно в първа чакра. Този цикъл се повтаря три пъти.
Подарете си това преживяване, ако:
 ✨Чувствате, че изпитвате трудност да изразявате по автентичен начин естествено надигащите се във вас емоции.
✨Ако живеете предимно през ума, не можете да пуснете контрола му и това в много моменти ви пречи и изтощава.
✨Искате да забавите темпото и чрез отпускане да се оставите да пропускате по-силни потоци енергия.
Дата: 08.04.2023 г., 11:00 ч.
Къде: Salt&Art, гр. София, ул. „Академик Методи Попов“ 1
Продължителността на практиката е час и половина.
Цена: 20 лв (карти Мултиспорт НЕ важат)
Запишете се оттук
*Практиката не е подходяща за бременни и хора с остри сърдечни заболявания.
**Бъдете с удобни, свободни дрехи.
За водещата:
Александра Бедрозова е психолог по образование, K-Power инструктор и терапевт с цветните есенции на д-р Бах. Подходът ѝ на работа е дълбоко холистичен и чисто практичен. Възприема се като помощник/ треньор/ консултант на хора, взели осъзнатото решение да работят усърдно за своето личностно усъвършенстване, отговорността за което е изцяло тяхна. Всички помощници по пътя са просто инструмент, с който могат да си помогнат.

Date

08 апр. 2023
Expired!

Time

11:00 am - 12:30 pm

Виж повече

Запази място
Запази място

Вашият коментар