You are currently viewing Как започна всичко

Как започна всичко

  • Post comments:0 Comments
  • Reading time:1 mins read

ПРЕДИ НАЧАЛОТО…

За някои от вас съм позната като певица, за други – писател, за трети – йога учител. Някой беше нарекъл такива хора „мултифункционалисти“. Смятам, че стереотипите и рутината са непродуктивна отживелица и затова изразявам себе си по тези три артистични начина, обединени в една обща пътека – любов към това, което правя!
Исках да създам нещо, в което да вплета познанията си и от трите сфери. Написах първата интерактивна „Вълшебна книжка“ (а после още няколко) за деца и родители. В нея съчетах писането, с музиката и йогата.

Едно от представянията й беше в солна стая.

За него искам да ви разкажа…

По това време вече имах сериозна неустановена алергия и изкривена носна преграда, отключили се още след първата ми бременносте. Не съм споделяла, че това беше една от причините да спра да се занимавам активно с музика. Вечно със запушен нос, кихаща дълго и често дори и през нощта, на моменти със затруднено дишане, постоянно ми се налагаше да обяснявам, че не съм болна.  След като опитах всякакви чайове, тинктури, както и стандартните за медицината средства, които включваха антихистамини и натрупване на кортикостероиди в организма ми, започнах да търся алтернативни методи за лечение.

От края на 2017-та година, покрай представянето на книжката ми в друга солна стая след един-единствен 30-минутен сеанс забелязах облекчаване на симптомите (особено отбъбване на носната лигавица), и преместих детската ми Тананикаща йога там. Направих го заради себе си и за да засиля ефекта от йогата, съчетан с халотерапията и при децата.

След още няколко месеца ежеседмични посещения покрай работата  състоянието ми значително се подобри. Халотерапията ми помогна да не стигна до операция. Започнах отново да записвам песни. Оттогава и не съм спирала да работя повалена от вирус за повече от 2-3 дни. Всяка настинка протича „на крак“.

Затова съм сигурна, че солните инхалации и йогата ми помагат. Помагат и на децата ми да изкарват по-бързо и леко вирусите. Ползите от терапията със сол са толкова много… Моят решен проблем е само малка част от тях. А когато ги съчетаете с релаксираща музика и йога, получавате формула за здраве, радост, качествен живот и хармония.

НАЧАЛОТО…

Salt&Art е естествена крачка за мен по моя път. Както ви споделих преди да отвори врати през март 2018-та година като солни стаи и йога студио, вече бях убедена в ползите от халотерапията. Имах опит и като йога учител в екипа на едни от най-големите студиа в София, както и в друго пространство, което наемах сама 3 години преди това. Имах и своите йога последователи, които ме следват от години и за чиято подкрепа и доверие съм много признателна.

Един ден минавайки случайно влязох с децата ми в „Малки приказки“ – мястото за родители и деца „на горния етаж“ и открих, че е на мои приятели – Анита, която посещаваше доскоро часовете ми за бременни и беше моя колежка – инструктор, и Алекси покрай музикалните му проекти. Само за ден решихме в същото пространство да направим още едно – за отдих и релакс за малки и големи. Поканих Тони, която познавах като моя приятелка и PR да го направим заедно. Скоро пътищата ни с нея се разделиха, но важното е че това, което създадохме с много желание и внимание остана…

СТАРТА…

Salt&Art е съвкупност и резултат от една моя сбъдната мечта и съм истински щастлива и благодарна, че се превърна и във вашето място – мечта.
Всичко в него е мислено и създадено с осъзнатост и внимание към детайлите, с много труд и радост.

Аз лично вложих вътре много положителна енергия и голяма част от сърцето си. И ще продължавам да отглеждам тази рожба с любов и да я споделям с вас и прекрасния ми екип!

Светла Иванова – основател на Salt&Art, йога учител,  индивидуални терапии и медитации

Вашият коментар